Бутку – 32: один із найкращих правих захисників України святкує свій День народження

Переглядів 324
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Бутку – 32: один із найкращих правих захисників України святкує свій День народження
Богдан Бутко. Фото: УАФ
1991 рік — у Донецьку народився український захисник Богдан Бутко — один із найкращих на позиції правофлангового в країні. Бутко з юних років перебував у обоймі Шахтаря. Пройшов усі сходинки юнацького рівня донецького клубу.

Спочатку Бутко вигравав конкуренцію у бразильця Додо та й у земляка — Олега Данченка. Однак згодом Паулу Фонсека, а потім і Луїш Каштру стали робити вибір на користь продуктивнішого в атаці Сергія Болбата.

А коли з оренди повернувся Додо, Бутко взагалі остаточно засів у запасі. У лютому 2020 року перейшов до польського Леха Познаня, а потім пограв у турецькому Ерзуруспорі. У вересні 2022 року перейшов у Зорю.

В усіх вікових збірних України Бутко був у фаворі. У 2009 році виграв золоті медалі домашнього чемпіонату Європи серед юнаків, у 2012-му та 2016 роках був у команді під час фінальних турнірів дорослих чемпіонатів Європи.

 Дебютував у національній команді 2 вересня 2011 року у товариському матчі з Уругваєм (2:3). З того часу провів у головній команді країни 33 матчі, останній з яких — із Люксембургом у відборі Євро-2020 25 березня 2019 року.

X