«Це було незвично»: колишня зірка Металіста згадав вчинок Маркевича, який йому запам’ятався

Переглядів 5885
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
«Це було незвично»: колишня зірка Металіста згадав вчинок Маркевича, який йому запам’ятався
Хосе Соса і Мирон Маркевич. Колаж: «Український футбол»
Колишня зірка Металіста Хосе Соса згадав про гру у харківському клубі під керівництвом Мирона Маркевича на початку 2010-х років і розповів про свою реакцію на капітанську пов'язку.

38-річний півзахисник Хосе Соса, який у липні 2011 року із Наполі перейшов до Металіста, головним тренером якого тоді був Мирон Маркевич, висловився про значимість українського тренера.

«Завжди з теплом згадую про нього. Він був великою особистістю для того Металіста. Йому вдалося об'єднати українців і легіонерів – це були гравці з Південної Америки та Європи.

Для мене була велика честь грати під його керівництвом. Тому хотілося б зустрітися з ним знову і згадати класні моменти, коли ми грали в УПЛ і Європі».

Також аргентинець згадав, як відреагував на те, що вже через рік після переходу став капітаном Металіста.

«Я пробув у команді недовго, і мені дали капітанську пов'язку. Це було трохи незвично. Але роль капітана навчила мене бути ще більш відповідальним.

Хоча в Металісті було багато лідерів – Едмар, Клейтон Хав'єр. Це честь – бути капітаном Металіста», – сказав Соса в інтерв'ю ютуб-каналу SportArena.

  • Нагадаємо, що Соса виступав за харків'ян із липня 2011-го до кінця 2013 року, після чого Металіст віддавав його в оренду в мадридський Атлетіко і Бешикташ, поки він не перейшов до турецького клубу за два мільйони євро в липні 2015 року.
  • Аргентинець провів за харківський клуб 86 матчів, забив 19 голів і зробив 32 результативні передачі.
  • Зараз Соса виступає за аргентинський Естудіантес, а Маркевич у червні очолив львівські Карпати.