«Це був найкращий крок у моїй кар’єрі»: Йовічевич тепло попрощався з Шахтарем та висловився про Аль-Раед

Переглядів 3280
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Це був найкращий крок у моїй кар’єрі»: Йовічевич тепло попрощався з Шахтарем та висловився про Аль-Раед
Ігор Йовічевич. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер Аль-Раеду та колишній наставник Шахтаря Ігор Йовічевич тепло попрощався із «гірниками» на одній зі своїх офіційних сторінок в соціальних мережах.

Йовічевич вважає, що перехід до Шахтаря був абсолютно правильним. Він згадав, як ніхто не хотів очолювати команду під час війни. Йовічевич подякував клубу та президенту, що допомагали розвиватися в Шахтарі.

«Дуже цікаві життєві шляхи і доля, бо минулого року жоден іноземний тренер не хотів прийняти Шахтар в умовах війни. Я з тренерським штабом прийняв рішення – і це був найкращий крок у моїй кар’єрі.

Хочу подякувати клубу, Шахтарю, президенту. Вони минулого року дали мені шанс очолити найкращий клуб України з великим статусом, досвідом у Лізі чемпіонів І це була дійсно велика гордість і респект. Думаю, що Шахтар дав мені багато цього сезону, неймовірного та найважчого в історії Шахтаря сезону».

Йовічевич зауважив, що до Саудівської Аравії їдуть багато іменитих тренерів. На думку хорватького спеціаліста в цій лізі виживуть найсиьніші. 

«Цього року у Саудівську Аравію хочуть приїхати багато іноземних тренерів, але не можуть. Так що дуже цікава ситуація. І це ваша заслуга, заслуга вболівальників. Хочу подякувати особисто, тому що в умовах війни та важких моментів шліфується характер, шліфується менталітет виживання. І у спортивному сенсі між такими хорошими тренерами, які є в Саудівській Аравії, виживають найкращі. Це один привілей, щоб попасти в цю лігу зараз».

Йовічевич почав згадувати найпам’ятніші моменти за час у Шахтарі. Наставник перелічив кожен важливий епізод. Хорватський спеціаліст попрощався та подякував гравцям.

«Були блискучі моменти, починаючи з матчу проти Лейпцига. Динамо, перше класико, яке я особисто виграв. Пройшли Ренн, коли нам не давали шанс пройти без Міші Мудрика. Були незабутні моменти, де я дійсно можу тільки пишатися. 

Той шлях в Кривий Ріг знають лише ті, хто були в автобусах 20 годин туди та 24 годин до Роттердаму. Це не можеш не забути. Не можеш не пишатися тими жертвами. Останнє – хочу особисто подякувати кожному гравцю. Я віддав їм все, що мав», — сказав Йовічевич у себе в Instagtam.

  • Йовічевич нещодавно очолив Аль-Раед.
  • Аль-Раед у минулому сезоні чемпіонату Саудівської Аравії фінішував на десятому місці.
  • У вищій лізі чемпіонату Саудівської Аравії в наступному сезоні гратимуть такі зірки, як Кріштіану Роналду, Марцело Брозович, Нголо Канте та інші.
  • Йовічевич очолив Шахтар влітку 2022 року, залишивши СК Дніпро-1.
  • У сезоні 2022/2023 хорватський спеціаліст посів третє місце в групі Ліги чемпіонів.
  • У Лізі Європи дійшов до 1/8 фіналу, де з загальним рахунком 2:8 поступився Феєноорду.
  • Протягом цього часу команда провела 40 офіційних матчів, у яких здобула 24 перемоги за десять нічиїх та шість поразок.
  • На внутрішньому рівні став чемпіоном України, чим вивів команду до групового етапу Ліги чемпіонів.