«Це космосом здавалося»: колишній легіонер Динамо згадав перехід до київського клубу

Переглядів 1262
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Це космосом здавалося»: колишній легіонер Динамо згадав перехід до київського клубу
Маріс Верпаковскіс. Фото: Динамо
Колишній нападник київського Динамо Маріс Верпаковскіс поділився спогадами про свій перехід у гранд українського футболу на початку 2000-х років.

Латвійський форвард Верпаковскіс розповів про наполегливість президента Динамо Ігоря Суркіса.

«Ігор Михайлович доволі наполегливий був. Подзвонив, сказав, що є інтерес. Каже: «Сьогодні граємо з Інтером, прилітай, подивишся гру, покажемо базу, познайомимо з командою».

Верпаковскіс був здивований, що Суркіс надіслав за ним особистий літак, який доставив гравця до Києва на матч Ліги чемпіонів з Інтером (1:1), що відбувся 10 грудня 2003 року.

«Я говорю: «Я не встигну, увечері гра». Він каже: «За це не хвилюйся» і надіслав свій Private Jet. Для мене зрозуміло, що це була серйозна пропозиція. Це космосом здавалося».

Екс-гравець Динамо із захопленням згадує базу київського клубу, яка вважалася однією з найкращих у Європі.

«Враження дуже сильне було. Ігор Михайлович зустрів в офісі, показав стадіон, переглянули базу. База навіть для сьогодення дуже серйозна, ніколи такої не бачив. І гра була гарна, внічию зіграли».

Також Верпаковскіс зізнався, що інші клуби пропонували у найкращі умови у фінансовому плані, але його підкупило ставлення Динамо до своєї персони.

«Одразу як приїхав до Києва і побачив ставлення до себе, зрозумів, що всі варіанти відпадають. Навіть у фінансовому плані Динамо не було найвигіднішим. Олімпіакос і Крила Рад були набагато цікавішими в цьому плані, але для мене був важливим розвиток кар'єри», – сказав Верпаковскіс в інтерв'ю ютуб-каналу THE GAME.

У структурі Динамо Верпаковскіс провів з 2003 року до 2011 року. За цей час він йшов в оренду в Хетафі, Хайдуку, Сельті та Ерготелісі.

За Динамо Верпаковскіс провів 73 матчі, забив 12 м'ячів і зробив п'ять асистів. Одного разу став чемпіоном України та двічі виграв Кубок країни.

Нині 43-річний Верпаковскіс обіймає посаду виконавчого директора латвійського клубу РФШ.

X