«Це може допомогти мені повернутись в ТОП-5 чемпіонатів Європи»: новачок Полісся відверто зізнався, чому вибрав УПЛ

Переглядів 1116
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Це може допомогти мені повернутись в ТОП-5 чемпіонатів Європи»: новачок Полісся відверто зізнався, чому вибрав УПЛ
Бені Макуана. Фото: ФК Полісся
Зірковий новобранець житомирського Полісся Бені Макуана дав перше інтерв’ю в якості гравця клубу Геннадія Буткевича. Конголезець насамперед розповів про мотивацію переїхати до України.

Експівзахисник французького Монпельє Бені Макуана детально розповів про те, чому він обрав саме Полісся для продовження своєї кар'єри та своє ставлення до війни в Україні.

«З перших годин, коли я переступив поріг клубу, і це не просто красиві слова, у мене склалось враження, що мені відкрили обійми і прийняли в родину. Можу сказати достатньо впевнено, що це був мій особистий вибір, я вважаю його вдалим. 

Хочу допомогти Поліссю і, не буду кривити душею, я хочу якнайкраще проявити свої якості в УПЛ. Це може допомогти мені повернутись в ТОП-5 чемпіонатів Європи. Але хто-зна, можливо, ми разом із Поліссям будемо так грати, що я не захочу звідси їхати», – сказав Макуана.

Звісно ж не обійшлося в спілкуванні з Макуана й без питання стосовно війни в Україні, через яку нашу державу масово покинули легіонери.  

«Звісно, я дещо читав, дещо бачив, дещо мені розповідали про ситуацію, яка є з війною. Мені говорили, що на окремих територіях не настільки небезпечно. Рішення про перехід сюди я приймав самостійно і без будь-якого тиску.

Щоб зі мною не сталось — рішення про перехід сюди ухвалив я, а отже, буде так, як забажає Бог», – розповів Макуана в інтерв'ю для клубному YouTube каналу Полісся

  • За оцінкою авторитетног порталу Transfermarkt, Полісся заплативло за трансфер Макуана 250 тисяч євро. Хоча вартість гравця дорівнює 600 тисячам.
  • Під час зборів в Австрії футболіст вже відзначився першим забитим голом за «вовків».
  • В минулому сезоні Макуана зіграв вісім матчів у Лізі 1, а всього у складі першої команди Монпельє він провів 34 гри, в яких забив один гол та віддав одну результативну передачу.
  • У збірній Конго він дубютував у 2018 році і з тих пір провів 12 поєдинків.