«Це неможливо забути»: Шевченко згадав перший день початку війни

Переглядів 778
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Це неможливо забути»: Шевченко згадав перший день початку війни
Андрій Шевченко. Фото: Google
Легендарний український колишній футболіст Андрій Шевченко розповів про спогади про ранок 24 лютого минулого року, коли розпочалася повномасштабна війна України з Росії.

Андрій Шевченко у річницю війни між путінською армією та українським народом зізнався, що пам'ятає ранок 24 лютого у найдрібніших деталях.

«Якщо чесно, я пам'ятаю кожну секунду того ранку. Це неможливо забути. Особливо дзвінок матері. Вона була засмучена, вона плакала. Це, можливо, був найважчий момент у моєму житті – почути цю погану новину, дізнатися про те, що сталося те, чого ми так боялися.

Звичайно, моя сім'я не хоче їхати. Сестра сказала: “Ми хочемо лишитися. Подивимося, як розвиватиметься ситуація. Знаєш, можливо, щось швидко зміниться». Я просто хотів повернутися, щоб допомогти сім'ї… Допомогти країні».

Шевченко сказав, що залишився у Лондоні, щоб привернути увагу всього світу до війни в Україні.

«Ми із сином уперше пішли на Трафальгарську площу. Там був мітинг. Потрібно було підвищити обізнаність людей, щоби допомогти українському народу. Потрібно було використовувати мій зв'язок із людьми.

Я ніколи не бачив мою країну, мій Київ без світла. Але реакція людей була дуже сильною. Усі об'єдналися ще сильніше. Ми почали допомагати одне одному. Ми ділимося речами – ті, хто має генератори, запрошують сусідів до себе помитися».

Також Шевченко заявив, що брати Клички та Олександр Зінченко зробили багато для нашого народу.

«У перші кілька тижнів усі важливі українські спортсмени об'єдналися. Це Володимир та Віталій Кличко, Олександр Зінченко... Я дуже пишаюся українськими спортсменами, які залишились у країні.

А дуже багато спортсменів, які виступали в інших країнах, ніколи не забували про Україну», – сказав Шевченко для Sky Sports.

Раніше ми писали, що букмекери обрали фаворита матчу Шахтаря та Феєнорда.

X