«Це питання варто адресувати Поворознюку»: Лупашко відреагував на виліт Інгульця і червону картку в грі з ЛНЗ

Переглядів 6339
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
«Це питання варто адресувати Поворознюку»: Лупашко відреагував на виліт Інгульця і червону картку в грі з ЛНЗ
Владислав Лупашко з командою. Фото: ФК Інгулець
Головний тренер Інгульця Владислав Лупашко розповів про звільнення Сергія Ковальця та причини поразки його команди в перехідних матчах УПЛ.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Владислав Лупашко висловився щодо вильоту Інгульця з української Прем'єр-ліги, який стався після поразки черкаському ЛНЗ (1:2).

«На жаль, перший тайм у Черкасах зіграли слабко. Не вистачило азарту та впевненості у власних силах. Перед другим таймом змінили схему, адже було готові до того, що гра піде не за нашим сценарієм. У другій половині зустрічі додали, але зрівняти рахунок не змогли».

Лупашко вважає, що на результат гри повпливали й суперечливі рішення арбітра.

«Залишилися питання до роботи арбітра. Бачив, що хлопці починали нервувати, коли всі мікроепізоди трактувалися на користь ЛНЗ. Я був неправий, коли почав занадто емоційно спілкуватися з арбітром і отримав вилучення. Хотів, щоб хлопці заспокоїлися, а основний удар вже намагався взяти на себе».

Наставник Інгульця свою вину визнає, але запевняє, що не вживав лайку в бік рефері.

Сергій Ковалець та Олександр Поворознюк. Фото: ФК Інгулець

Лупашко також відповів на запитання про звільнення з посади головного тренера Інгульця Сергія Ковальця перед перехідними матчами.

«Це питання варто адресувати президенту, який ухвалював рішення. Ніхто не знає, якого результату змогли б досягнути, якби залишився Ковалець. Я ж у цій ситуації не мав морального права відмовитися від пропозиції очолити команду».

Керманич петровців переконує, що не вів закулісних ігор у клубі.

«Я працював у нашій команді ще до Ковальця, тому розумів, що маю бути готовим до всього. Не нав’язував президенту свою думку, не говорив, що Ковалець працює неправильно. Я робив все, що він мене вимагав головний тренер. По головах іти не звик».

  • 51-річного Ковальця було звільнено з посади наставника Інгульця на початку червня.
  • Під керівництвом спеціаліста команда зіграла 16 матчів: п'ять перемог, три ничиїх та вісім поразок.
  • Після поразки від ЛНЗ новим керманичем Інгульця став Лупашко, який до цього працював асистентом тренера.