«Це показує, що Павелко не жадібна людина»: Кварцяний відреагував на зарплати в УАФ

Переглядів 5479
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«Це показує, що Павелко не жадібна людина»: Кварцяний відреагував на зарплати в УАФ
Віталій Кварцяний. Фото: Google
Голова Волинської обласної асоціації футболу Віталій Кварцяний висловився про скандал навколо шалених зарплат в Українській асоціації футболу.

Кварцяний в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, який бюджет виділили обласним асоціаціям за час його роботи функціонером.

«Це показує, що Павелко не жадібна людина і давав людям заробити. Не я ж вирішував, скільки і кому платити. От скажіть, як можна було за 25 тисяч керувати обласною асоціацією футболу, маючи штат 5-7 осіб? За 10 років я лише п'ять місяців отримував зарплату, весь інший час працював на громадських засадах».

Легендарний екс-тренер Волині порівняв зарплати в регіональних асоціаціях з окладом голови комітету арбітрів Лучано Лучі.

«Звісно, це нас усіх пригнічувало і мучило. Чому в обласні асоціації не дають по 500 тисяч доларів на рік, як це робиться в Польщі? А ціни в наших країнах майже однакові. 

Я вважаю, що такий розкид зарплат в УАФ – це неправильно. Але я не хотів один гавкати проти всіх, якщо інших усе влаштовувало. Сподіваюся, що нові керівники переглянуть підхід до обласних асоціацій, бо райони та ОТГ вимагають від нас підтримки».

  • Кварцяний очолює Волинську асоціацію футболу з 2017 року.
  • До цього він тренував Волинь у 1988-1990, 1994-1996, 2000-2012 та у 2013-2017 роках. В останню каденцію поєднував тренерську роботу з посадою президента.