«Це потрібно зробити»: Швед пояснив, що допоможе йому повернутися до збірної України

Переглядів 1335
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
 «Це потрібно зробити»: Швед пояснив, що допоможе йому повернутися до збірної України
Мар'ян Швед. Фото ФК Шахтар
Вінгер Шахтаря Мар'ян Швед після свого повернення на поле вже замислюється над можливістю знову зіграти за національну збірну України.

Мар'ян Швед ще не до кінця відновився від травми м'язів паху, через яку він не грав із жовтня 2022-го по квітень 2023 року, хоч і вже зіграв за Шахтар.

«Процес відновлення ще триває. Болить після ігор і в деяких моментах на іграх. Але це потрібно пройти, працювати далі й проводити процедури. Але вже краще, з кожним днем усе краще. Потрібно закачувати привідні м'язи, щоб менше боліло».

За словами футболіста, його ушкодження складно піддається лікуванню, проте прогрес у цьому напрямку є.

«Воно просто там у мене болить. Спочатку було, нібито в мене там рвалася нога, по-різному буває, різні болі. Я лікарям не можу пояснити, але добре, що з кожним днем краще».

Швед також відповів на запитання, що необхідно для його повернення до національної збірної України.

«Буду забивати - викличуть. Потрібно викладатися в кожній грі, перемагати і здійснювати результативні дії - тоді звернуть на тебе увагу. Звичайно, кожен футболіст хоче потрапити до збірної, я не виняток. Будемо працювати».

Футболіст у контексті виклику до збірної довіряє рішенню тренерів, а сам націлений допомагати команді йти до золотих медалей УПЛ.

«Усе вирішуватиме тренерський штаб. Моя справа - працювати в кожній грі і допомагати клубу стати чемпіоном», - сказав Швед у коментарі Ютуб-каналу ВЗБІРНА.

У поточному сезоні Швед провів за Шахтар 12 матчів, у яких забив чотири голи і зробив одну результативну передачу.

Востаннє вінгер викликався до табору збірної України на товариський поєдинок з Естонією (1:0), який відбувся 14 листопада 2019 року. Тоді гравець вийшов на заміну і провів на полі 24 хвилини. Загалом в активі Шведа два матчі за синьо-жовтих.