«Це вже перетнуло межі»: захисник Шахтаря потрапив у скандал і виступив з офіційною заявою

Переглядів 6209
Ілля Деулін Ілля Деулін
3 голоси
«Це вже перетнуло межі»: захисник Шахтаря потрапив у скандал і виступив з офіційною заявою
Вінісіус Тобіас. Фото: Google
Темношкірі футболісти мадридського Реалу потерпають від расистських нападок. Нещодавно «мавпою» назвали Вінісіуса Тобіаса, який грає за «вершкових» на правах оренди з донецького Шахтаря.

Расистським скандалам, пов’язаним з темношкірими гравцями Реалу, схоже, немає кінця. Нещодавно епіцентром не одних нападок з боку вболівальників став Вінісіус Джуніор. 

Наразі черга дійшла до іншого Вінісіуса в складі «вершкових», тепер вже Тобіаса, який грає за Реал на правах оренди з Шахтаря.

У матчі дубля «вершкових» проти Ельденсе у плей-оф за вихід до Сегунди, що пройшов 25 червня, бразилець з'явився на полі на 43 хвилині.

За цей відрізок матчу захисник встиг потрапити у неприємності.

Трансляційна камера зафіксувала момент, де вболівальник чітко крикнув в бік Тобіаса «mono», що з іспанської означає «мавпа».

На полі бразильський захисник утримався від будь-яких дій, втім, не стримався у своєму Instagram, де опублікував допис з наступним коментарем:

«Сумно бачити гравців, які переживають такі упередження. Це трапляється щодня, не вперше і не вдруге. Ви не уявляєте, наскільки це боляче, це має закінчитися, це вже перетнуло межі. Колір шкіри нічого не означає, ми всі рівні, ми хочемо поваги!», – зазначає Тобіас.

  • Гра закінчилася нічиєю 3:3 та поразкою Кастильї за сумою двох матчів попри нічийний рахунок 4:4, адже Ельденсе фінішував вище у регулярному чемпіонаті.
  • Раніше стало відомо, що орендна угода захисника, термін якої спливає 30 червня 2023 року, буде подовжена ще на рік, хоча Реал наміру викупати гравця не має.
  • Тобіас наразі виступає лише за другу команду «вершкових».
  • Загалом за Кастілью захисник провів 39 матчів, в яких віддав чотири асисти.
  • Тобіас перейшов до Шахтаря в січні 2022 року і не встиг дебютувати за «гірників».
  • Його угода з донецьким клубом чинна до червня 2026 року.