«Це заміна Степаненку»: відомо прізвище наступника капітана і легенди Шахтаря

Переглядів 1202
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Це заміна Степаненку»: відомо прізвище наступника капітана і легенди Шахтаря
Деніл Кастільо. Фото: Шахтар
Опорний півзахисник Шахтаря Деніл Кастільо цілком може стати наступником чинного капітана «гірників» та колеги за амплуа Тараса Степаненка. Такої думки коментатор Кирило Круторогов.

Еквадорський опорний півзахисник Деніл Кастільо, який влітку 2023 року приєднався до Шахтаря, отримав оцінку від відомого коментатора Кирила Круторогова. У інтерв’ю FanDay.net журналіст зазначив позитивні сторони опорника:

«Йому 19, але він грав лише на юнацькому рівні. Досить високий (189 см), чіпкий, непоступливий, не боїться йти у підкати. Непогано починає атаки середнім пасом, через нього можна будувати перехідні фази з оборони або влаштовувати деяку «аритмію» з тим, щоб притримати м'яч». 

Втім, присутні в гравця і мінуси:

«В принципі, він і сам може розвивати атаки, протягуючи м'яч, але дриблінг у нього не дуже, дуже прямолінійний, швидше, його наполегливість тут може бути корисною. На жаль, ударами особливо не вирізняється». 

Наостанок Круторогов розповів, яке майбутнє може чекати на опорника:

«А взагалі, Кастільо – це потенційна заміна Тараса Степаненка».

  • 19-річний опорник до переходу в Шахтар не виступав за межами Батьківщини, а грав лише за клуби з Еквадору: ЛДУ Кіто та Атлетіко Кін.
  • Угода Кастільо з «гірниками» чинна до червня 2028 року.
  • Дебютувати за Шахтар еквадорець може 29 липня в матчі першого туру УПЛ проти Металісту 1925.
  • Контракт самого ж Степаненка з «гірниками» закінчується в червні 2024 року.