«Цей досвід зробив мене набагато сильнішим»: Зінченко згадав епізод, який міг закінчити його кар'єру

Переглядів 758
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Цей досвід зробив мене набагато сильнішим»: Зінченко згадав епізод, який міг закінчити його кар'єру
Олександр Зінченко. Фото: Google
Гравець збірної України та лондонського Арсеналу Олександр Зінченко поділився спогадами про найважчі перші кроки своєї футбольної кар'єри.

В інтерв'ю прес-службі Арсеналу Олександр Зінченко розповів про від'їзд із рідного міста Радомишль до Іллічівська до дитячої команди Моноліт, де він пробув з 2008 по 2009 роки. Гравець збірної України зазначив, що на той час йому було дуже важко далеко від дому та сім'ї.

«Я виїхав із дому віком 11 років. Перші кілька місяців я плакав у подушку. Мені було дуже тяжко спочатку і тяжко моїй сім'ї, але мій тренерський штаб там мені дуже допоміг».

Зінченко додав, що хотів повернутися до рідного міста, але мама допомогла йому здобути впевненість у своїх силах. За його словами, вона повернулася додому на кілька днів, щоб побачити її, але потім усе було гаразд.

«Дуже добре пам'ятаю день, коли один із воротарів, який жив зі мною в кімнаті, розмовляв зі своєю мамою телефоном на балконі, і я бачив, як він плакав у слухавку, кажучи: «Мамо, будь ласка, забери мене додому». Я зробив те саме! Я подзвонив мамі і сказав: «Вибач, я не можу цього зробити».

Але мама Олександра заспокоїла його, а та ситуація допомогла Зінченку в подальшому його житті, послуживши добрим досвідом.

«Цей досвід зробив мене набагато сильнішим. Я зробив цей крок, будучи молодою дитиною, так що я був набагато сильнішим у своїй голові, ніж я думав. Тому, коли я переїхав до Великобританії у 19 років, мені було набагато легше».

26-річний Зінченко виступав за Манчестер Сіті з 2016 по 2022 рік з перервою на оренду до нідерландського ПСВ. Минулого літа українець перейшов до Арсеналу.

Цього сезону Зінченко провів 10 матчів і віддав одну результативну передачу.