«Цей стан не є критичним»: спортивний лікар назвав причину відсутності Зінченка у грі з Вест Гемом

Переглядів 629
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Цей стан не є критичним»: спортивний лікар назвав причину відсутності Зінченка у грі з Вест Гемом
Олександр Зінченко. Фото: Арсенал
Арсенал сьогодні без участі травмованого лівого захисника Олександра Зінченка зіграв у нічию з Вест Гемом (2:2) у матчі 31-го туру АПЛ.

За інформацією прес-служби Арсеналу, Олександр Зінченко пропускав цю гру з Вест Гемом через проблеми в паховій зоні.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк вважає, що у Зінченка з великою часткою ймовірності перевантажений один із привідних м'язів стегна.

«Іноді буває складно зрозуміти яка складність травми і яка саме частина викликає біль. Щоправда, медична служба Арсеналу досить упевнено повідомляє про те, що проблема не є серйозною.

У такому разі, найімовірніше, йдеться про перевантажене сухожилля одного з привідних м'язів стегна. Кріпляться ці сухожилля якраз у ділянці паху, а самі м'язи виконують ключову роль у роботі з м'ячем (удари, передачі, контроль і дриблінг)».

Також Бабелюк відзначає професійність медичної служби Арсеналу, яка зуміла переконати тренерський штаб поберегти українця, щоб він не зазнав серйознішого пошкодження.

«Дуже часто гравці зустрічаються з болем у цій ділянці, коли м'яз перевантажений і сухожилля дає про себе знати. Своєю чергою, цей стан не є критичним і лікується досить легко - завдяки додатковому відпочинку, відновленню та легким вправам. 

Респект штабу Арсеналу, що навіть у такий відповідальний для команди період вони ставлять здоров'я свого ключового гравця на перший план, намагаючись запобігти подальшим, потенційно більш серйозним, проблемам зі здоров'ям, даючи гравцеві таку необхідну для нього паузу», - написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, що Арсенал зіграв у нічию з Вест Гемом, 2:2, та підпустив до себе Манчестер Сіті у турнірній таблиці на відстань чотирьох очок.