Чигринський повертається?

Переглядів 136
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Перед матчем із «Севастополем» Мірча Луческу був стурбований тим, що українські збірники «Шахтаря», засмучені невиходом у фінальну частину чемпіонату світу, перенесуть негативне емоційне тло й на клубний рівень. Убезпечити себе від цього досвідчений наставник «гірників» вирішив, випустивши з них тільки Кучера та Степаненка, котрі в Парижі не грали, а в Києві заслужили масу компліментів. Трохи здивувала поява у стартовому складі Дмитра Чигринського, який після того, як повернувся з «Барселони», ніяк не може переконати тренера в тому, що гідний регулярно виступати, відповідаючи за центральну зону оборони чемпіона країни. В іншому ж, з урахуванням тривалого вояжу Бернарда в Донецьк після матчів за збірну Бразилії, за кадровим рішенням все виглядало закономірно. Найкращий нині склад виставив і екс-хавбек «Шахтаря», а нині наставник «Севастополя» Геннадій Орбу. Єдиною несподіванкою стала поява на правому фланзі оборони Мате Гвініанідзе.

«Шахтар» почав швидко втілювати свою перевагу в голи, відвантаживши у ворота, які захищав Литовка, за 26 хвилин аж чотири м’ячі. У двох із них асистентом виступив активний у цьому матчі Дуглас Коста. Особливо для вболівальників «Шахтаря» стало приємним, що відзначився Дмитро Чигринський. Ще не встиг стертися з пам’яті той час, коли Дмитро був справжнім оплотом оборони «гірників», до того ж, умів добре зіграти під час стандартів. Можливо, м’яч, забитий головою «Севастополю», допоможе Чигринському відродитися… А завершив розгром гостей своїм фірмовим ударом із штрафного Даріо Срна, який, на відміну від українців, разом із Едуардо влітку майбутнього року вирушить на мундіаль до Бразилії.

Досягши комфортного результату, після перерви «Шахтар» зменшив оберти, пам’ятаючи про те, що скоро доведеться максимально викластися в Лізі чемпіонів проти «Реал Сосьєдада». Феррейра та Карноза мали шанси змінити цифри на табло, та зробити це, перебуваючи у вигідних ситуаціях, їм не вистачило холоднокровності…

Дмитро ДОЙНІКОВ.