Чому Траоре вилетів на такий тривалий термін: пояснює спортивний лікар

Переглядів 895
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
Чому Траоре вилетів на такий тривалий термін: пояснює спортивний лікар
Лассіна Траоре. Фото: ФК Шахтар
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів, чому донецький Шахтар втратить власного форварда Лассіну Траоре на такий тривалий термін. Легіонер «гірників» зазнав травми у грі з Олександрією.

За словами наставника Шахтаря, форвард донеччан отримав травму під час матчу проти Олександрії й більше не зможе допомогти команді у цьому сезоні. Крім того, нападник буде відсутній упродовж трьох місяців, а його можливість повернутися до початку зборів поки що під питанням.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк опублікував відео моменту травми Траоре та пояснив, чому Шахтар настільки довго буде залишатися без власного нападника.

«На відео помітно, що гравець різко схопився за стегно після напруження під час віддавання передачі. Футболіст тримався не за мʼяз як такий, а ближче до таза, тобто в ділянці кріплення м'яза. Очевидно, що різкий біль і локалізація вказують на травму сухожилля чотирьохголового мʼязу стегна. 

Травми сухожилля дуже підлі, адже ця структура слабо кровопостачається, а отже повільно заживає. Тому, зазвичай, гравці стикаються або з оперативним втручанням, або з тривалим відновленням». 

Бабелюк підтвердив, що терміни відновлення після таких пошкоджень сягають приблизно трьох місяців.

Цього сезону Траоре провів за Шахтар 31 гру в усіх турнірах, в яких забив шість голів та віддав чотири результативні передачі.