Чому варто чекати на сенсації

Переглядів 187
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Вояж «Моряків» до тернополя, матч сезону для «Десни» та харківський іспит для Блохіна

Наприкінці минулого тижня відбулось жеребкування чвертьфінальної стадії Кубка України. І його результати є досить інтригуючими. Саме тому «УФ» вирішив детально розібрати шанси кожної із команд та проаналізувати, чи варто очікувати на сенсації.

«СЛАВУТИЧ» — «НИВА». Одним із найнепередбачуваніших протистоянь є саме поєдинок друголігового «Славутича» із представником першого дивізіону. Чому? Здавалося б, команда Ігоря Яворського, яка наприкінці минулого року почала проводити деякі кадрові зміни у колективі, за своїм статусом є фаворитом протистояння. Проте і «Славутич» також вдався до своєрідної «перебудови». Головна зміна — прихід до керма черкаського клубу досвідченого наставника Юрія Бакалова, який зайвого представлення у футбольних колах не потребує. Крім того, «Славутич» вже не один раз демонстрував у нинішньому розіграші Кубка, що здатен на подвиги. Варто лише згадати переможні ігри команди вже колишнього наставника черкащан Ігоря Петрова над представником еліти «Таврією» в 1/16 та звитягу над першоліговим «Авангардом» в 1/8 фіналу. Зрозуміло, що нинішній команді знадобиться деякий час, аби нові гравці, які прийшли до черкаського клубу, «притерлись» один до одного на футбольному полі. Тому саме у цьому компоненті тернополяни перебувають у більш вигідній позиції. Однак важливим фактором буде і те, що чвертьфінальний матч пройде саме на домашній арені «Славутича», де черкащани завжди грають потужно. Не виключено навіть, що переможця цієї дуелі може виявити лише серія післяматчевих пенальті.

«ТЕРНОПІЛЬ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ». А ось хто є справжнім професором післяматчевих дуелей, так це команда Василя Івегеша. Друголіговий колектив став справжньою сенсацією цього розіграшу Кубка, здолавши у минулих раундах саме у футбольній лотереї першолігову «Полтаву» та представника прем’єр-ліги — «Ворсклу». Зрозуміло, що головними козирями тернополян у поєдинках проти майстерніших суперників є саме фізична підготовка та характер. І потрібно сказати, що ще жодного разу підопічні Івегеша в цих компонентах своїм суперникам не поступались. Чи варто «Чорноморцю» за рахунок класу своїх виконавців все вирішувати якомога швидше у цьому протистоянні? Можливо, так. Зважаючи на те, що в одеситів буде дуже щільний графік у чемпіонаті України — поєдинки проти «Таврії» та «Іллічівця» всього за кілька днів до та після візиту до Тернополя. Отож не виключено, що Роман Григорчук забажає вирішити долю протистояння якомога швидше, аби команда зайвий раз не втомлювалась фізично. З іншого боку, керманич «моряків» може надати шанс проявити себе найближчому резерву команди. До того ж, не слід також забувати і про поєдинки Ліги Європи, де «Чорноморець» продовжить свою боротьбу наприкінці лютого проти французького «Ліона». Одним словом, на нас чекає по-справжньому цікаве протистояння, де можливо все.

«ДЕСНА» — «ШАХТАР». Мабуть, ця пара здається найменш привабливою з точки зору інтриги, проте не будемо так сильно поспішати із висновками. Команда Олександра Рябоконя вже давно привчила своїх уболівальників до того, що легко із цим колективом не буде нікому. Варто лише подивитись на виступ чернігівського клубу нинішнього сезону в першій лізі та минулих раундах Кубка. Застосовуючи активну гру на флангах та демонструючи грамотну тактичну побудову у захисті, чернігівці вже долали супротив представника еліти — запорізького «Металурга». Варто також зазначити, що нині підопічні Рябоконя можуть похизуватись найкращим захистом серед усіх команд першого дивізіону. Саме тому поєдинок проти чемпіона України у рідних стінах буде чудовою нагодою для гравців «Десни» показати усе, на що вони здатні. Можливо, для них це вже є своєрідним фіналом — матч проти чинного володаря Кубка.

Що стосується підопічних Луческу, то «Шахтарю», як і «Чорноморцю», у цей короткий період доведеться грати матчі чемпіонату, до того ж — ключові. А саме: проти «Дніпра» напередодні виїзду до Чернігова та із «Металістом» вже на третій день після кубкового поєдинку. Тобто, скоріш за все, пан Луческу вдасться до ротації складу на кубковий двобій. Проте навіть дубль «гірників» здатен переконливо вирішувати поставлені завдання у внутрішніх змаганнях.

«МЕТАЛІСТ» — «ДИНАМО». Очевидно, що це протистояння стане справжнім десертом для футбольних гурманів. Принциповий поєдинок грандів українського футболу не залишить байдужим нікого, особливо на тлі останніх невдалих матчів «Динамо» саме проти харківського клубу. Минулої осені команда Блохіна у виїзному поєдинку не змогла нічого протиставити підопічним Маркевича, програвши із розгромним рахунком. Тодішнім творцем успіху харків’ян був лідер клубу Хосе Соса, який нині перебуває в оренді у мадридському «Атлетико». Власне, і гра всієї команди змінилася — під кінець першої частини чемпіонату «Металіст» відверто «загальмував», дозволивши «Шахтарю» вийти на першу сходинку. Тому дуже цікаво, в якій функціональній готовності підійде «Металіст» до чергового двобою із киянами.

З іншого боку, чи буде «Динамо», перш за все, думати про реванш у цьому матчі? Адже останні програні особисті зустрічі команді Маркевича говорять про те, що нині це є найбільш незручний суперник для столичного клубу. Окремої інтриги цьому матчу додає і перехід вже колишнього динамівця Андрія Богданова до лав харків’ян. Талановитий півзахисник так і не зміг закріпитись у команді Блохіна, тому неодмінно захоче себе проявити в очному протистоянні із своїм рідним клубом. Щодо самої гри киян, то вона продовжує залишати більше запитань, ніж відповідей, не зважаючи навіть на відносно вдалі результати наприкінці минулого року. Особливо це стосується захисту команди. Можливо, саме із настанням весняної частини змагань Олег Володимирович зможе нарешті довести підопічних до тих кондицій, які дозволять футболістам стабільно демонструвати прийнятний результат. Отож, вболівальникам залишається лише дочекатись 26 березня.

Володимир БОБИР.