Чорноморець підписав вихованця Андерлехта: на черзі чемпіон Європи

Переглядів 528
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Чорноморець підписав вихованця Андерлехта: на черзі чемпіон Європи
Зігі Бадібанга. Фото: ФК Чорноморець
Одеський клуб оголосив про підписання контракту з атакуючим півзахисником Зігі Бадібанга, який став чемпіоном Бельгії та Молдови у своїх колишніх клубах.

Бельгійський хавбек Зігі Бадібанга, останнім клубом якого був представник Другого дивізіону Греції Анагеннісі, перейшов в Чорноморець. Умови угоди з гравцем не розголошуються.

30-річний Бадібанга є вихованцем Андерлехта. У сезоні 2011/12 футболіст став чемпіоном Бельгії у складі брюссельського клубу. Серед досягнень хавбека також два чемпіонські звання у Молдові у складі тираспольського Шерифа (2016/17 та 2017/18).

Бадібанга також виступав за казахстанські Шахтар з Караганди та Ордабаси, нідерландський Де Графсхап, грецькі Ларису, Ерготеліс та Астерас, бельгійський Шарлеруа та кіпрську Омонію.

Також пресслужба Чорноморця повідомила, що на перегляді у команді перебуває захисник ФК Рух Максим Білий. Очікується, що офіційно про перехід буде оголошено завтра, 9 вересня.

За свою кар'єру гравець пограв у Зорі, Хайдуку, Анжі, ФК Маріуполь та ФК Рух, кольори якого захищає з 2020 року. За львівську команду провів 45 матчів, у яких відзначився одним асистом.

У складі збірної України U-19 ставав чемпіоном Європи на турнірі, який у 2009 році проходив у Донецьку та Маріуполі.