Save Ukraine гучно пролунало в Катарі: дубль Фернандеша приносить Португалії путівку в плей-офф ЧС-2022

Переглядів 3718
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Save Ukraine гучно пролунало в Катарі: дубль Фернандеша приносить Португалії путівку в плей-офф ЧС-2022
Бруну Фернандеш. Фото: Google
Поєдинок між Португалією та Уругваєм завершував черговий ігровий день на чемпіонаті світу-2022 у Катарі.

Перемогу команді Фернанду Сантуша забезпечив дубль Бруну Фернандеша в другому таймі. Спочатку хавбек МЮ відкрив рахунок з допомогою Кріштіану Роналду, а в компенсований час Бруну реалізував пенальті, яке арбітр призначив за гру рукою після перегляду VAR. Перемога дозволила Португалії достроково оформити путівку до 1/8 фіналу.

Також під час гри на поле прорвався чоловік, одягнений в футболку з надписом Save Ukraine та прапором миру у кольорах веселки, які не потрапили до трансляції. Згодом виявилося. що це був італійський футболіст Маріо Феррі, який влаштував перформанс на підтримку України, а також проти насильства над жінками в Ірані.

2 грудня португальці у 3 турі ЧС гратимуть з Південною Кореєю, а Уругвай чекатиме римейк чвертьфіналу ЧС-2010 проти Гани. Латиноамериканцям потрібна лише перемога над африканцями.

ЧС-2022. Група H. 2 тур.

Португалія – Уругвай 2:0

Голи: Фернандеш, 53, 90+3

Португалія: Кошта, Мендеш (Геррейру 42), Діаш, Пепе, Канселу, Невеш (Леау 69), Фернандеш, Карвалью (Паллінья 83), Сілва, Фелікс (Нунеш 82), Роналду (Рамуш 82)

Уругвай: Рочет, Коатес, Годін (Пельїстрі 62), Хіменес, Олівера (Вінья 86), Варела, Весіно (де Арраскаета 62), Бентанкур, Вальверде, Кавані (Суарес 73), Нуньєс (Гомес 72)