Циганков із Жироною ризикують не зіграти у єврокубках: в Іспанії назвали причину

Переглядів 17655
Євген Чепур Євген Чепур
5 голосів
Циганков із Жироною ризикують не зіграти у єврокубках: в Іспанії назвали причину
Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона
Ймовірна участь Жирони українця Віктора Циганкова в єврокубках наступного сезону під загрозою. Виною тому знаходження клубу в одній холдинговій компанії City Group разом із Манчестер Сіті.

Регламент УЄФА забороняє клубам, які входять до єдиного бізнес-пулу, одночасно брати участь у єврокубковій кампанії.

Згідно з цим правилом, Жироні, вочевидь, у разі виходу до єврокубків, доведеться поступитися своїм місцем Манчестер Сіті, який уже кваліфікувався до групового етапу Ліги чемпіонів на наступний сезон. Про це повідомляє видання MundoDeportivo.

Раніше в європейському футболі вже були прецеденти, коли клуби, що належать одній бізнес-групі, разом брали участь у єврокубках.

У сезоні 2017/18 Лейпциг і Зальцбург кваліфікувалися в Лігу чемпіонів, і УЄФА збирався накласти вето на участь одного з клубів через приналежність до бренду енергетичних напоїв Red Bull. Керівники команд стверджували, що Red Bull був просто спонсором і в підсумку переконали організацію надати два місця.

У сезоні 2020/21 Мілан знову вийшов на сцену завдяки зв'язкам із Ліллем у Франції. У той час аргумент полягав у тому, що французьким клубом, як і раніше, керувала дочірня компанія, що заважало Мілану ухвалювати рішення в раді директорів. І знову УЄФА погодився, і обидва клуби зіграли в Лізі чемпіонів.

Таким чином, якщо Жирона за підсумками сезону в Ла Лізі посяде єврокубкову позицію, їй доведеться виправдати свою участь в УЄФА і довести право на місце в турнірі за одним із вищевказаних прикладів.

За шість турів до фінішу сезону Жирону від сьомої єврокубкової сходинки в чемпіонаті Іспанії відділяють три очки. Це місце дає змогу кваліфікуватися в раунд плей-оф відбору Ліги конференцій.

Циганков у нинішньому сезоні провів 13 матчів за каталонську команду, в яких тричі забив і чотири рази асистував партнерам.