Циганков може спричинити конфлікт у Жироні: в Іспанії розкрили несподівану проблему головного тренера команди

Переглядів 5304
Ілля Деулін Ілля Деулін
3 голоси
Циганков може спричинити конфлікт у Жироні: в Іспанії розкрили несподівану проблему головного тренера команди
Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона
Нове підписання іспанської Жирони бразильський вінгер Савіо додав проблем головному тренеру команди Мічелу, адже ризикує залишитися без ігрової практики конкурент півзахисника за позицією Віктор Циганков.

Раніше «Український футбол» інформував про те, що Жирона підписала конкурента за позицією українцю Віктору Циганкову – бразильського вінгера Савіо

За підсумками товариських зустрічей з ФК Андорра (2:2) та Шеффілд Юнайтед (2:0) бразилець відзначився голом у ворота команди АПЛ, а каталонська преса нахвалює новачка:

«Савіо є однією з сенсацій зборів Жирони, і бразилець матиме шанс надалі показувати себе. Зіграти він може на правому фланзі, адже там у двох попередніх спарингах грав бразилець».

Також у Каталонії розмірковують щодо позиції, на якій гратиме вінгер:

«Власне, це його найприродніша позиція, адже вона дозволяє йому, будучи шульгою, виходити один на один і бити по воротах. Сам Савіо чітко дав зрозуміти у своїй презентації, що це позиція, на якій він почувається найкомфортніше».

Втім, як зазначається у колонці, бразильський вінгер нині користується відсутністю в складі Жирони свого конкурента за позицією – українця Віктора Циганкова:

«На даний момент немає перешкод для Савіо користуватися шансом на своїй природній позиції, але причина цьому – відсутність ігрової практики в Циганкова. В українця була невелика травма, від якої він зараз майже повністю відновився, але це вплинуло на підготовку Циганкова. Грати він поки не готовий».

Повернення українського вінгера до основної обойми може спричинити нездорову ситуацію на правому фланзі атаки Жирони:

«Логічно, що відновлення Циганкова стане конфліктом інтересів між двома футболістами, адже правий фланг – це також позиція, на якій український вінгер грає найкраще і на якій він грав весь минулий сезон».

Втім, видання Le Sportiu De Catalunya знайшло шляхи вирішення досить непростої ситуації:

«Мічел може змістити одного з гравців з його позиції. Якби тренер вирішив перевести Савіо, найприроднішим було б побачити бразильця на лівому фланзі. У випадку з Циганковим найнормальнішим було б перевести його в центр півзахисту, де він вже зіграв декілька матчів минулого сезону».

  • 29 липня Жирона провела товариський матч проти Блекберн Роверс (3:2). Циганков забив гол та віддав асист.
  • Надалі команда з Каталонії проведе два спаринги проти команд Серії А – Наполі (2 серпня) та Лаціо (6 серпня).
  • Старт сезону в Ла Лізі для Жирони відбудеться 12 серпня у Сан-Себастьяні виїзним матчем проти Реал Сосьедаду.