Ціна стандартів і невгамовний Мораєс

Переглядів 195
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

У турнірній таблиці суперники перебували на відстані однієї перемоги. Звісно, господарі поля намагалися не втратити нагоди наздогнати «Ворсклу». Не захотіли підопічні Сергія Ташуєва й відставати від інших двох донецьких команд — «Шахтаря» й «Олімпіка», які у своїх заключних нинішнього року домашніх матчах узяли гору над опонентами. «Металург» перед відпусткою також підняв настрій собі та вболівальникам, вхід на стадіон для яких того холодного листопадового вечора клуб зробив безкоштовним. Відрізок із шести поспіль безпрограшних матчів донеччани завершили великою вольовою «вікторією» над підопічними Василя Сачка.

Хоча першими в зустрічі відзначилися гості. Перехопивши м’яч у центрі поля, Ребенок забезпечив чудовою передачею Громова, який, використавши свою швидкість, утік од Чечера й пробив у дальній кут. Після цього полтавці продовжили гнути свою лінію, проводячи стрімкі контратаки. Лише майстерність Олександра Бандури врятувала господарів поля від другого пропущеного м’яча.

Говорять, що на команду, яка пропускає гол «у роздягальню», він негативно діє. А що тоді казати, якщо вона отримує два голи «у роздягальню»? Саме цей експеримент і вирішив виконати над суперником «Металург». Спочатку за фол Сапая проти, як завжди активного на краю, Болбата у штрафному майданчику арбітр призначив пенальті. Вирок із «точки» привів у виконання Мораєс. А потім бразилець продемонстрував, що вміє добре грати й головою, пробивши колишнього голкіпера «Металурга» Непогодова після розіграшу кутового удару. А на початку другого тайму «Ворскла» знову пропустила зі стандарту. Штрафний у виконанні Александре став голевим. Якщо з першим ударом Нельсона полтавці впоралися, то Джордже Лазіч пробив дуже потужно, а головне — точно. Довів рахунок до великого невгамовний Жуніор Мораєс, оформивши свій перший хет-трик за донецьку команду.

Мабуть, вирішивши, що справу зроблено, «Металург» за це ледь не поплатився. «Ворскла» мала, принаймні, дві чудові нагоди забити. Спочатку з пенальті, призначений за гру рукою Данило, а потім і зі штрафного. Але в обох випадках м’яч після ударів Громова та Міщенка поцілив у поперечину…

Дмитро ДОЙНІКОВ.