«Ця подія стане символом перемоги заради миру»: УАФ оновило інформацію щодо заявки України на проведення ЧС

Переглядів 4693
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Ця подія стане символом перемоги заради миру»: УАФ оновило інформацію щодо заявки України на проведення ЧС
Дім футболу. Фото: УАФ
Україна, Іспанія та Португалія подали спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році, повідомляє сторінка УАФ у Фейсбуці.

УАФ опублікувало заяву у Фейсбуці, у якій розповіло про спільну заявку Португалії, Іспанії та України на Чемпіонат світу 2030. 

«Україна, Іспанія та Португалія подали спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу-2030! Важливо, що УЄФА підтримав ініціативу, і мрія багатьох поколінь українських уболівальників здобула практичну нагоду для втілення. Спільне з Іспанією та Португалією проведення ЧС-2030 має шанс стати яскравим футбольним символом вступу України до ЄС, на що наша держава також претендуватиме у наступні роки.

Ця подія стане символом перемоги футболу! Перемоги заради миру у всьому світі! Історичним цей чемпіонат світу стане ще тому, що саме у 2030 році відзначатиметься 100-річчя від початку проведення турніру світової першості».

Також УАФ відзначило ЗСУ та їх неймовірні дії на фронті.

«Віру у можливості проведення ЧС-2030 в Україні щодня своїми успіхами підтверджують Збройні сили України, які своїм неймовірним героїзмом доводять непохитність та невідворотність перемоги українського народу на полі бою проти агресора. Ми граємо у футбол у єдиній команді світу та за мир! Слава героям! Слава ЗСУ! Слава Україні!" – йдеться у повідомленні.

Раніше ФІФА повідомила, що на початку 2023 року оприлюднить правила подання заявок. Рішення щодо господарів ЧС-2030 буде ухвалено у 2024 році. Також планується спільна заявка Єгипту, Греції та Саудівської Аравії. Уругвай, Аргентина, Парагвай та Чилі теж хочуть подати заявку разом. Єдина заявка очікується від Марокко.

X