Даріо СРНА: «Трохи відсвяткуємо перемогу над «Динамо» і будемо готуватись до «Мальме»

Переглядів 152
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Капітан «Шахтаря» розповів про перемогу над чемпіоном України, чому не грав Тайсон та майбутню зустріч у Лізі чемпіонів

Захисник «гірників» був у чудовому настрої після звитяги над столичним клубом. Вийшовши до мікс-зони, Даріо практично увесь час усміхався і відповідав на усі запитання представників ЗМІ. Відчувалось, що ця перемога у психологічному плані була дуже важливою для гравців «Шахтаря», особливо напередодні гри у Лізі чемпіонів із «Мальме». Хочеться вірити, що і після зустрічі із шведським клубом футболісти «гірників» збережуть такий позитивний настрій.

— Даріо, здалося, що ваша команда досить добре вивчила «Динамо» перед сьогоднішньою грою?

— Сьогодні був наш день, сьогодні ви побачили справжній «Шахтар». Я вважаю, що ця перемога — історична для нашої команди, «Шахтар» повністю заслужив її своєю грою. Хотів би принагідно привітати із цією подією усіх наших вболівальників, тренерів, футболістів. Повторюсь, це дуже важлива перемога для нас у плані боротьби за чемпіонство. Ми знали, що якщо сьогодні не зуміємо виграти, то нам буде важко. Чемпіонат вже не такий, яким був раніше. Все ще попереду, і будемо битися до кінця. Це велика перемога! Зараз потрібно трохи відсвяткувати і готуватися до матчу у Лізі чемпіонів проти «Мальме», який буде вже за кілька днів.

— Як охарактеризуєте сьогодні гру Бернарда? Здалося, особливо у першому таймі, що він претендує на звання гравця матчу. Ви з цим згодні?

— На адресу Бернарда останнім часом було багато критики, але він сьогодні показав себе із найкращого боку, продемонстрував усе, на що здатен. Це справжнє підсилення для «Шахтаря». У цьому протистоянні з киянами Бернард виправдав довіру тренера. Думаю, це просто чудово. Сьогоднішній Бернард — це справжній Бернард, і він нам потрібен. Він приніс величезну користь у матчі з «Динамо».

— Відверто кажучи, давно такого не було, щоб «Шахтар» домінував у грі з «Динамо» весь матч. У киян за всю гру був лише момент у Ярмоленка…

— Я не буду коментувати гру «Динамо», зрозумійте мене правильно. Насамперед, я хотів би похвалити наших футболістів і подякувати їм, бо виграти в Києві з рахунком 3:0 — це дуже важливо для нас. Хочу ще раз наголосити на тому, що це велика перемога для нас.

— Цікаво, що Ребров у цьому сезоні ще не програвав у чемпіонаті жодного разу…

— Ну, тепер програв, як бачите.

— Даріо, наскільки важко було відновитися після ігор збірної на сьогоднішню зустріч із «Динамо»?

— Розумієте, коли граєш проти «Динамо», то забуваєш про все інше. Так сталось, що цей тиждень видався дуже успішним для мене. Як знаєте, збірна Хорватії зуміла потрапити напряму на чемпіонат Європи до Франції, який пройде нас­тупного літа. Сьогодні ж вдалось переконливо обіграти «Динамо». Просто чудовий тиждень для мене, дуже щасливий, що усе так склалося. На «Динамо» сили у мене зав­жди були і будуть.

— Вас нечасто замінюють, але сьогодні все ж таки замінили вже наприкінці матчу. Щось сталось?

— Відверто кажучи, я відчув деякий дискомфорт у привідному м’язі, саме тому попросив заміну.

— Помітили також, що сьогодні усю гру Тайсон провів, сидячи на трибуні. Що з ним?

— У нього травма.

— Яка?

— Чесно кажучи, не знаю, я ж не лікар (усміхається).

Володимир БОБИР,
із НСК «Олімпійський».

X