«Де Дзербі – один із найвпливовіших тренерів за останні 20 років»: екстренер Шахтаря отримав комплімент від Гвардіоли

Переглядів 506
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Де Дзербі – один із найвпливовіших тренерів за останні 20 років»: екстренер Шахтаря отримав комплімент від Гвардіоли
Роберто Де Дзербі, Пеп Гвардіола. Фото: GettyImages
Колишній тренер донецького Шахтаря, який нині очолює Брайтон, Роберто Де Дзербі отримав комплімент від наставника Манчестер Сіті Пепа Гвардіоли.

Пеп Гвардіола висловився щодо Роберто Де Дзербі напередодні гри 37-го туру англійської Прем'єр-ліги Брайтон – Манчестер Сіті. 

Іспанський наставник дуже високо оцінив роботу екстренера Шахтар у Брайтоні. 

«Брайтон створює по 25-25 шансів у кожному матчі, і грає краще за більшість своїх опонентів. Я багато років не бачив, щоб хтось так володів м'ячем, як це роблять команди Де Дзербі. У володінні залучені всі, а воротар грає як опорник. Брайтон заслуговує на компліменти, їхній успіх не випадковий. Це одна з тих команд, у яких я багато чого можу навчитися. Вони унікальні».

Гвардіола назвав Де Дзербі одним із найвпливовіших тренерів за останні 20 років та відмітив, що жодна команда не грає так, як Брайтон.

Іспанець зумів знайти відповідь на питання журналіста про те, в чому команда Де Дзербі краще за інших.

«У чому вони кращі за всіх? У таймінгу. У Брайтоні розуміють, коли потрібно дати пас вільному гравцеві. Весь рух відбувається вчасно. Це найкраща у світі команда за темпом і в передачах вільному гравцеві», – сказав Гвардіола.

Нагадаємо, що 43-річний італієць очолював Шахтар з 2021 по 2022 рік. Після початку повномасштабної війни України з РФ Де Дзербі покинув «гірників» та очолив Брайтон.

Нині команда під його керівництвом йде на шостому місці в АПЛ. 

Гра між Брайтоном та Манчестер Сіті розпочнеться завтра, 24 травня, о 22:00.