Де Дзербі та Брайтон: колишній тренер Шахтаря назвав причини переїзду в АПЛ – допоміг екс-асистент Шевченка

Переглядів 621
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Де Дзербі та Брайтон: колишній тренер Шахтаря назвав причини переїзду в АПЛ – допоміг екс-асистент Шевченка
Роберто Де Дзербі та Андреа Малдера. Фото: Getty Images
Роберто Де Дзербі вперше залишив Італію 2021 року, підписавши контракт з донецьким Шахтарем, але його перебування в клубі закінчилося одразу після вторгнення росії в Україну лише за кілька місяців після його призначення.

Екснаставник Шахтаря Роберто Де Дзербі розповів, чому прийняв пропозицію англійського Брайтона.

«Я погодився з двох причин: по-перше, я вивчив команду, вона мені сподобалася, хоч і була трохи далека від моїх уявлень. По-друге, перша зустріч із президентом та спортивним директором у Лондоні тривала п'ять годин. Це змусило мене зрозуміти багато речей», – цитує Де Дзербі La Gazzetta.

Італійський тренер додав, що під час вибору нової команди йому допомагав колишній помічник Андрія Шевченка у збірній України Андреа Малдера.

«Я і мої помічники, Андреа Мальдера та Марчелло Квінто, переглянули чотири або п'ять матчів Брайтона, перш ніж приєднатися до команди. Ми зважили всі за і проти і ухвалили рішення.

АПЛ не була для мене привабливою, але коли я приїхав, це було кохання з першого погляду».

Влітку 2022 року Шахтар і наставник розірвали контракт за обопільною згодою сторін, а у вересні італійський фахівець обійняв посаду головного тренера Брайтона.

На даний момент його «чайки» посідають сьоме місце у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги, набравши 42 очки у 25 матчах.