День відчинених дверей у Єнакієвому

Переглядів 157
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Луганськ загартовує характер

Дві поразки «Єнакієвця — у Львові та Харкові — не вплинули на його статус фаворита регулярного чемпіонату. Такий висновок напрошується після результатів звітного туру. Підопічні Олега Солодовника удома перемогли ще одного претендента на чемпіонство — івано-франківський «Ураган».

Рахунок центрального поєдинку тринадцятого ігрового дня доста­тньо переконливий — 5:2 на користь «Єнакієвця». Гості зіграли відкрито, сміливо та ініціативно поблизу чужих воріт. Наслідок — створення великої кількості небезпечних моментів біля воріт лідерів. Негатив — незадовільна реалізація цих моментів. Тут і «Єнакієвцеві» можна дорікнути: надто багато дозволяють суперникові, тому зрозуміло, що ця команда Олега Солодовника, попри впевнене лідерство, цілком здоланна. На відміну від поперед­ньої — донецького «Шахтаря» сезону-2003/04.

Сергій Гупаленко після матчів висловив чимало претензій до суддівської бригади. Річ навіть не в тому, що голкіпера «Урагану» Кирила Ципуна винесли з майданчика з перев’язаною головою: на думку наставника прикарпатців, у ключові моменти гри Феміда схилялася на користь господарів. Тому й поточний рахунок став 4:0. «Зіскочити» з нього було нереально.

Вочевидь, емоції фахівця мають мало спільного з реальністю: зрозуміло, що помилки траплялися не на користь «Урагану», але у цьому випадку не судді спрацювали на користь «Єнакієвця», а сама донбаська команда.

«Локомотив» не мав удома проб­лем із «Спортлідером». Чемпіон розганяється поступово, хоча грає економно, розуміючи дві речі. Перша: плей-оф попереду, а потрапити туди для «залізничників» проблеми не складе. Друга: головний тренер тримає у свідомості справи націо­нальної команди, а про завдання у чемпіонаті «подумає потім».

ЛТК, узявши троє очок у Львові, здолала вдома рівненський «Кардинал». Матч вийшов напруженим. Луганці продемонстрували непоганий тактичний вишкіл, але інколи їм не вистачало індивідуального класу. Помітний процес загартовування колективу. І добре, що виокремлюються вже лідери — Олександр Вершинін проводить рівний сезон, а Володимир Разуванов двома точними ударами допоміг таки команді здолати опір підопічних Сергія Піддубного.

Віталій МАРТИНЮК.

X