Денис ДЕДЕЧКО: «Своєю грою ми заслужили шосту сходинку»

Переглядів 142
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Опорний півзахисник «Ворскли» розповів про причини поразки його команди в попередньому турі

Денисе, після попередньої гри із «Чорноморцем» Василь Сачко сказав, що ваша команда не награла на поразку й у тому матчі за змістом гри заслуговувала на більше. Чи погоджуєтеся з його думкою?

— Так, цілком і повністю з ним погоджуюся. Гра була рівною. Певне, справедливішою була би бойова нічия. Просто «Чорноморцю» вдалося забити, а нам — ні. А так, за великим рахунком, гра була рівною.

Тобто, можна говорити, що швидкий гол і визначив результат поєдинку?

— Навіть не стільки швидкий чи нешвидкий, а сам факт, що їм таки вдалося забити м’яч у наші ворота. Ще перед матчем ми розбирали манеру гри суперника й розуміли, що поєдинок не буде щедрим на голи чи навіть на небезпечні моменти, що буде така собі суха, в’язка гра.

Якою була установка тренера на матч із «Чорноморцем»? Що, можливо, не вдалося виконати?

— Щільно грати у середині поля, не дозволяти розігнатися їхнім швидким атакувальним гравцям. Нас перед матчем попереджали, що одесити вміють добре використовувати свої стандартні положення. І це може спричинити нам серйозну загрозу. І ще установка була після відбору м’яча швидко переходити до атаки.

Та поразка від «Чорноморця» не надто вплинула на ваше турнірне становище: «Ворскла» й надалі залишається на шостій сходинці. А як щодо внутрішнього клімату й настрою?

— Я би навпаки казав, що ця поразка відчутно вплинула на турнірну таблицю. Так, ми залишилися на тому ж місці, що й були, але за умови перемоги ми би значно зміцнили наше турнірне становище. А щодо настрою — то усередині колективу настрій хороший, бойовий. Немає, дякувати Богу, жодних проблем. Поразку пережили, й будемо дивитися далі. На цьому життя не закінчується. Нам цього року належить зіграти ще один матч, у якому можна брати очки, тому — все ще попереду.

Як проходить підготовка до матчу з донецьким «Металургом»?

— Нам дали вихідний після «Чорноморця», а вже з понеділка почали серйозно готуватися.

Перше коло фактично добігло кінця. Як ви вважаєте, шоста сходинка є цілком прийнятний результат для вашої команди?

— Гадаю, що більш ніж прийнятний. Це — хороший результат. Думаю, що цілком заслужили високе турнірне становище тією грою, яку демонстрували впродовж першої частини чемпіонату.

Із вашого дозволу, кілька запитань щодо збірної. Ви вже в психологічному плані відійшли від провалу у Франції?

— Відійти-то відійшов, але щось говорити про це досі не готовий.

У одній із футбольних телепередач показали кадри, на яких ви втішаєте одного з гравців національної команди на лаві запасних. Можете сказати, кого вам довелося заспокоювати у Франції?

— Певне, що біля мене Роман Безус сидів…

Останнім часом усе частіше з’являються чутки про те, що вже найближчим часом ви можете залишити «Ворсклу». Така інформація має щось спільне з реальністю?

— На сьогодні ні на мене, ні на моїх представників ніхто не виходив. Із жодним клубом переговори не веду.

І наостанок, ви вже почали планувати, як провести зимову відпустку?

— Планую, та ще до чогось конкретного не дійшов. Точно проведу цей час із сім’єю, але де й як, досі не визначився.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X