Денис КОЖАНОВ: «Деякі партнери недооцінили ауру «Донбас Арени»

Переглядів 168
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Севастополя» в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» проаналізував причини поразки своєї команди в матчі із «Шахтарем»

— Денисе, ви свого часу перебували у системі «Шахтаря», тож нинішній матч для вас мав якесь принципове значення?

— Ні. Просто мені та партнерам по команді хотілося, як кажуть, показати себе у всій красі. Однак сьогодні ми провели не найкращу гру. Не знаю, з яких причин, але так сталося.

— І все-таки, чому не вийшло гідно протистояти «гірникам»?

— У першу чергу, через те, що дуже добре зіграв «Шахтар», адже до 34-ї хвилини рахунок був 4:0. Після такого нокауту нам уже було тяжко відійти.

— Швидкі голи — результат невпе­вненості команди?

— Ніхто й уявити собі не міг, що матч для нас так почнеться. Ці голи, повторюся, нас надломили.

— Напевне, «Севастополь» хотів продемонструвати видовищний футбол?

— Звичайно. Ми намагаємося радувати уболівальників і себе, граючи в красивий футбол. Приїхати на «Донбас Арену» та дружно стати на захист — це не для нас.

— «Шахтар» дуже не любить, коли його пресингують. Ви ж цим не скористалися. У чому причина?

— «Шахтар» — досвідчена команда, тож, якби ми вдалися до пресингу, то суперник мав шанси використати будь-яку помилку. А в підсумку, результат був би ще більшим на користь донеччан. Ми це чудово розуміли.

— Денисе, це ваша далеко не перша гра проти «Шахтаря» на «Донбас Арені» проти «гірників». Що змінилося в нинішньому «Шахтарі»?

— Малюнок гри залишився той же. Містер, як і раніше, сповідує гострий атакувальний футбол. А ось склад команди зазнав змін. Я вважаю, що «Шахтар» зараз перебуває не на піку своїх можливостей. Якби він цього досяг, то нам довелося би ще тяжче.

Чи вважаєте, що новачки «Шахтаря» ще не до кінця влилися в колектив?

— Так, вони ще не повністю пройшли адаптацію. Їм потрібен час. Але те, що вони додають із кожним матчем, помітно.

— Напередодні матчу наставник «Севастополя» Геннадій Орбу робив припущення, що ваша команда з великим рахунком у Донецьку точно не програє…

— Прогнози — річ невдячна. Що можна говорити перед грою? Ми ж не знаємо, як налаштувався на матч «Шахтар», як зіграє наша команда. Багато моїх партнерів перший раз грали на «Донбас Арені», тож, напевне, десь недооцінили ауру цього унікального стадіону, запов­нюючи який, уболівальники допомагають господарям і чинять психологічний тиск на гостей.

— Після того, як на посаді головного тренера «Севастополя» Олега Кононова змінив Геннадій Орбу, якісь кардинальні зміни відбулися всередині колективу?

— За великим рахунком — нічого не змінилося. Геннадій Григорович Орбу вніс свої зміни в тренувальний процес, а все інше залишилося по-старому.

— Останні два з половиною роки Дмитру Чигринському після повернення з «Барселони» не вдається вийти на свій рівень. Для вас не стало несподіванкою, що сьогодні він не просто відіграв, а й відзначився забитим м’ячем?

— Діма — дуже хороший футболіст, зокрема класний захисник. Але йому багато у чому не щастить через травми. І те, що зараз він почав грати, почав забивати — це плюс для нього, додасть йому впевненості. Дай Бог, щоби він продов­жив у тому ж дусі.

— Як відомо, кожному футболісту потрібно знайти свою команду. Ви пограли за «Шахтар», «Карпати», «Іллічівець», тепер — за «Севастополь». Уже знайшли свій клуб?

— Трудно сказати. Відомо одне: до сьогодні мої найкращі футбольні роки пройшли в «Карпатах».

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X