Десятки мільйонів гривень на благодійність: Шахтар оголосив суму, яку влітку зібрав на допомогу українцям

Переглядів 472
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
Десятки мільйонів гривень на благодійність: Шахтар оголосив суму, яку влітку зібрав на допомогу українцям
Гравці Шахтаря, фото: ФК Шахтар
Шахтар підбив підсумки літньої серії благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace, яка передувала підготовці донецької команди до нового сезону.

Підопічні Ігора Йовічевіча за час передсезонки провели вісім контрольних матчів на зборах в Нідерландах та Словенії, в яких команда здобула три перемоги, дві нічиї, три поразки. Разом благодійні зустрічі, зіграні влітку, принесли 18,4 мільйона гривень (або 484 тисячі євро), повідомляє офіційний сайт Шахтаря.

Товариська гра Аякс – Шахтар в Амстердамі принесла дохід у 5,1 мільйона гривень. З них 3,8 мільйона гривень спрямовано до фонду Shakhtar Social, інші 1,3 мільйона гривень передано до фонду екс-гравця збірної України Євгена Левченка Breath Care for Kids, що опікується дитячими будинками на Донбасі, а також біженцями з України, які нині мешкають у Нідерландах.

Благодійна гра Рома – Шахтар, яка відбулася в Римі, зібрала допомогу в 13,3 мільйона гривень. Отримані кошти фонд Shakhtar Social спрямує на підтримку роботи Shelter Centre Шахтаря на Арені Львів, проекти допомоги 10 родинам, що опікуються дітьми, які втратили батьків, і гуманітарну допомогу.

Додамо, що Шахтар після трьох стартових турів УПЛ вирушив до Німеччини, де зіграє перший поєдинок в Лізі чемпіонів проти Лейпцига. Сьогодні ввечері підопічні Йовічевіча проведуть відкрите тренування та медіазаходи, які передують майбутній грі.

Матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів Лейпциг – Шахтар відбудеться 6 вересня. Початок – о 22:00 за київським часом. Також у групі з донецькою командою грають Реал та Селтік.