«Димінський сказав, що його вмовив Дедишин»: Севідов зізнався, як його прибрали з Карпат заради Йовічевича

Переглядів 3010
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Димінський сказав, що його вмовив Дедишин»: Севідов зізнався, як його прибрали з Карпат заради Йовічевича
Олександр Севідов. Фото: ФК Металіст
Колишній головний тренер львівських Карпат Олександр Севідов розповів, як був звільнений після залаштункових ігор в клубі. На місце українського фахівця прийшов Ігор Йовічевич.

Екскерманич Карпат Олександр Севідов розповів, як втратив посаду після завершення сезону 2013/14.

«Я підписав контракт на три роки. Сезон ми розпочали не дуже. На те були об'єктивні причини. На збори поїхало 12-14 осіб. Петро Димінський затіяв чистку у Карпатах, усі гравці були виставлені на трансфер. Довелося брати чоловік десять із дубля. Багато хто з них досі грає».

Проте згодом команда під керівництвом Севідова змогла знайти свою гру та почала здобувати важливі очки.

«Потім потихеньку гравці почали прибувати. Наша ситуація в таблиці почала вирівнюватись. Ми обіграли Шахтар (3:2), зіграли у нічию з Динамо (2:2), обіграли Дніпро (4:1). Непоганий сезон. За кілька турів до кінця сезону ми забезпечили собі прописку в УПЛ».

Петро Димінський. Фото: Google

Власник Карпат Петро Димінський був задоволений результатом, який показав новий наставник. Проте через тиждень генеральний директор Ігор Дедишин повідомив Севідову, що його звільнено з посади головного тренера. 

«Після закінчення сезону ми з Дедишиним поїхали до Диминського, трошки випили горілки, потім трохи випили віскі. Президент подякував, бо ми навіть перевершили його очікування. Все нормально, поїхали відпочивати та готуватися до нового чемпіонату. За тиждень дзвінок від Дедишина: «Петро Петрович вирішив…».

Між екскерманичем Карпат та президентом сталася відверта розмова.

«Коли вже звільнили Дедишина (2015 рік), Димінський подзвонив мені й сказав, що хоче розрахуватися зі мною за невеликий борг. Я приїхав. Те саме місце, за тим самим столом, та сама горілка, той самий віскі… Я запитав у нього, що ж тоді сталося насправді? Чому мене звільнили, адже все було гаразд».

Ігор Йовічевич. Фото: ФК Шахтар

З'ясувалося, що ініціатором звільнення виступив Дедишин та функціонер Карпат Юрій Дячук-Ставицький.

«Димінський сказав: «Ми хотіли поставити Йовічевича до тебе, але вирішили, що він не впорається, адже команди практично не було». Я запитав: «За що мене звільнили?». Димінський заявив, що його вмовили Дедишин і Дячук-Ставицький, мовляв, Йовічевич перспективніший», – сказав Севідов у програмі Фінти та підкати.

  • На чолі Карпат Севідов провів 31 гру: вісім перемог, 11 нічиїх та 12 поразок (1,13 очка за матч).
  • Йовічевич за два сезони у львівському клубі здобув 12 перемог, 12 нічиїх та зазнав 22 поразки (1,04 очка за матч). 
  • Спортивний арбітражний суд у Лозанні 17 квітня 2023 року залишив без зміни вирок Апеляційного комітету УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за організацію договірних матчів у ПФК Суми.