«Динамо»: в новий рік із Блохіним!

Переглядів 148
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Усупереч «валідольним матчам» і кричущій розбіжності між потенціалом команди та його реалізацією, Олег Володимирович отримав другий шанс. Поки що до літа…

Блохін залишається. Олег Володимирович зумів переконати у своїй профпридатності Ігоря Суркіса, який по закінченні сезону вже нітрохи не приховував невдоволення грою своєї команди. Блохін же зумів відвести від себе дамоклів меч, і тепер може спокійно зустрічати Новий рік на посаді головного тренера столичного гранда.

«Я будував цю команду, й тепер чітко уявляю собі, як вивести її на той рівень, за який не буде соромно перед уболівальниками», — запевнив Блохін після успішної для себе зустрічі з президентом клубу.

Понеділкового рандеву тренера й президента чекали всі. Саме під час цієї зустрічі Олег Блохін мав би пояснити Суркісу, яким він бачить подальший розвиток команди й запевнити його, що «динамівське серце» таки здатне повернути киянам колишню велич. Грубо кажучи, переконати президента, що Блохін «Динамо» потрібен!

А ще до 16 грудня було багато сумнівів щодо майбутнього Олега Володимировича біля керма торішнього бронзового призера. Останній місяць преса наввипередки підбирала оптимальних тренерів для київського клубу, щоразу анонсуючи нову можливу дату відставки чинного тренера. І все це успішно підживлювалося не надто переконливими виступами динамівців на всіх фронтах. Проте, зрештою, завершив рік Олег Володимирович на диво успішно: вкрай хитке й неоднозначне друге місце в турнірній таблиці (допоки УПЛ не вирішила долю здобутків «Арсеналу») та вихід до плей-оф Ліги Європи, хоч і «на жилах», і з другого місця в групі.

Та, попри все, довіру президента Блохін зберіг. Усупереч «валідольним матчам» і кричущій розбіжності між потенціалом команди й реалізацією цих можливостей, Олег Володимирович отримав другий шанс. Та лише до літа…

Разом із шансом отримав і чіткі завдання. Конкретних три: вихід до Ліги чемпіонів на наступний рік (1 чи 2 місце у чемпіонаті), перемога в Кубку України, а ще — «настільки успішне, наскільки це тільки можливо, просування по сітці Ліги Європи» (останнє звучить доволі розмито, проте навряд чи виліт із 1/16 фіналу Ігор Михайлович уважатиме «успішним». Отож «Валенсію» Блохіну потрібно проходити).

Утім, є ще один момент: Суркіс неодноразово наголошував, що нинішня якість гри «Динамо» його, як президента клубу, не влаштовує. Очевидно, що, вливаючи такі кошти в команду (не багато не мало — 45 мільйонів під час літньої перерви), президент бажає отримувати на стадіоні задоволення, а не кусати нігті й з острахом чекати останніх хвилин матчу. Межа є всьому, й терпінню — в тому числі.

«Блохін сказав, що тільки зараз відчув: у «Динамо» виник єдиний колектив, а українські гравці й легіонери остаточно притерлися один до одного. На думку наставника, майбутні зимові збори дозволять, по-перше, до дрібниць пояснити гравцям, у який футбол збирається грати команда, а по-друге, підвести футболістів до весняної частини сезону в однаковій готовності», — мотивував своє рішення пан Суркіс.

Окрім того, на зустрічі обговорювалися й питання трансферної політики, щоправда коротко: «Ми зійшлися на думці, що в нас сформована й укомплектована команда. Тому нам сьогодні варто думати про те, щоби ці футболісти грали, а не займатися запрошенням нової чергової партії виконавців, яким ще потрібно буде адаптуватися».

Виходячи із цього, Блохіну варто максимально відповідально поставитися до зимових тренувальних зборів. Уже 20 лютого йому доведеться виводити на «Олімпійський» «притертих» футболістів, які «до дрібниць зрозуміли в який футбол збирається грати команда», й які в «однаковій готовності підійдуть до весняної частини».

За великим рахунком, успіх тренера Блохіна буде напряму залежати від цих зборів. Спершу «Валенсія», а 1 березня надважлива гра із «Шахтарем», яка здатна або поховати, або ж відновити надії «Динамо» на чемпіонські нагороди у сезоні-2013/2014.

Блохін отримав шанс. Здається, останній.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X