«Дивився на нього як на інопланетянина»: Луческу порівняв Пеле з іншим культовим гравцем

Переглядів 2002
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Дивився на нього як на інопланетянина»: Луческу порівняв Пеле з іншим культовим гравцем
Мірча Луческу. Фото: Динамо
77-річний румунський головний тренер київського Динамо Мірча Луческу поділився своїми спогадами про легендарного бразильця Пеле, який пішов із життя вчора, 29 грудня.

Луческу вдалося зіграти проти Пеле під час перебування футболіста. На чемпіонаті світу 2022 року в рамках третього туру групового етапу національна збірна Румунії мінімально поступилася Бразилії (2:3). Цікаво, що в тій грі Пеле відзначився дублем, а Луческу виводив свою команду на поле.

Румунія після тієї гри залишила турнір, а Бразилія пройшла далі і зрештою виграла свій третій Кубок світу, що дозволило Пеле стати рекордсменом за кількістю перемог на Мундіалях. Бразилець став ще й найкращим гравцем турніру.

Після завершення того очного матчу Луческу та Пеле навіть обмінялися ігровими футболками. Зустріч із «Королем футболу» назавжди залишилася в пам'яті румуна.

«У мене є футболка Пеле, яку я не прав. Я дивився на нього як на інопланетянина. Пеле мав усе, що потрібно для чудової гри. Технічно, фізично, тактично все було на висоті. Я вважаю, що він був Майклом Джорданом для своєї команди», – цитує слова Луческу сайт Gsp.Ro.

Майкл Джордан – це американський багаторазовий чемпіон НБА, якого часто називають найкращим баскетболістом в історії спорту всіх часів та народів.

Нагадаємо, що вчора, 29 грудня, у віці 82 років залишив цей світ триразовий переможець чемпіонатів світу (1960, 1964 та 1970 років) та легенда футболу Пеле.

X