Дивне рішення УЄФА: Білорусь допущена до участі у відборі на Євро-2024, але не зіграє зі збірною України

Переглядів 1465
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Дивне рішення УЄФА: Білорусь допущена до участі у відборі на Євро-2024, але не зіграє зі збірною України
Фото: УЄФА
Виконавчий комітет УЄФА офіційно затвердив формат та принцип відбору на чемпіонат Європи-2024. Рішення щодо збірної Білорусі викликають великі запитання.

Відповідно до рішення комітету УЄФА, до відбору на чемпіонат Європи, а відтак і до самого Євро-2024, не допущена збірна росії через повномасштабне вторгнення до України. Також не братиме участь у відборі Німеччина, яка напряму потрапила на Євро-2024, у статусі господаря змагань.

УЄФА затвердив, що збірні України та Білорусі будуть розведені при жеребкуванні, повідомляє офіційний сайт УЄФА. Тобто вони не зможуть зіграти між собою у кваліфікації. Аналогічне рішення прийняте щодо збірних Вірменії та Азербайджану, Гібралтару та Іспанії, Косова та Сербії, Косова й Боснії та Герцеговини.

Відзначимо, що перед засіданням Виконавчого комітету у ЗМІ була інформація щодо недопуск білорусів також до відбору, однак вона не підтвердилася. Якщо Росію не допустили на підставі рішення про відсторонення усіх збірних від міжнародних змагань, яке датоване лютим 2022 року, то аналогічного рішення щодо Білорусі ніколи не було прийнято.

Жеребкування відбору на Євро-2024 відбудеться 9 жовтня. Перші матчі відбору заплановані на березень 2023 року. Євро-2024 пройде у 10 містах Німеччині в період з 14 червня до 14 липня 2024 року. У фінальній частині турніру візьмуть участь 24 збірні.

X