Для «гірників» це буде справжня вендетта

Переглядів 275
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, екс-форвард «Дніпра» та збірної України:

Звичайно, такі удари, як прог­раш «Шахтаря» «Вікторії», безслідно не проходять, отож «гірники» бажатимуть будь-що реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Окрім того, «помаранчево-чорні» багато атакують, й роблять це красиво. Упевнений, що й уболівальники заохочуватимуть своїх улюбленців йти вперед. Отож шалена підтримка хлопцям Луческу гарантована. Гадаю, «Шахтар» і так діятиме першим номером, намагатиметься не дати футболістам «Дніпра» розгортати швидкі контратаки. Усі пам’ятають матч першого кола між цими колективами, коли дніпропетровці просто розтоптали суперника, забивши три м’ячі й не реалізувавши ще кілька чудових нагод. Тому для «гірників» це буде справжня вендетта. Дніпряни, у свою чергу, навряд чи полізуть на рожен, спробують скористатися тими нагодами, які в них обов’язково будуть. Останнім часом захист «помаранчево-чорних» особливою надійністю не відзначається, оборонці постійно помиляються, чим скористалися чехи. У «гірників» також можуть виникнути проблеми в атаці, адже за відсутності фактурного нападника зламувати насичений захист їм удається з великими труднощами. Адріано нерідко був лише статистом, коли йому протистояли високорослі, атлетичні захисники.

Із турнірної точки зору звітний поєдинок матиме дуже велике значення. Адже відставання «Дніпра» від «Шахтаря» вимірюється шістьма пунктами, тож, програвши, «синьо-біло-блакитні», напевне, втратять шанси на чемпіонство. Бо «гірники» матимуть уже дев’ятиочкову перевагу, яку відіграти практично нереально. Тому для обох колективів перемога означатиме дуже багато. Для одних вона відчинить двері до чергових золотих медалей, а для інших надасть змогу впритул наблизитися до лідера, а за втраченими очками й узагалі очолити пелетон.

У «Шахтарі» виступає чимало висококваліфікованих легіонерів, зокрема бразильців, яких тримісячний простій та ранній виліт із єврокубків може позбавити шансу поїхати на домашній мундіаль. Щоправда, в матчі із запоріжцями якоїсь стурбованості чи відсутності бажання в діях «гірників» я не помітив. Вони, як завжди, виглядали потужно, фактично подавивши опонента. Але це стало наслідком кволих дій футболістів «Металурга». Натомість, переконаний, дніп­ропетровці навряд чи нададуть стільки свободи на своїй половині поля. Донеччанам потрібно буде добряче попітніти, щоби здобути перемогу.