Дмитро ГРЕЧИШКІН: «У «Іллічівці» в мене буде додаткова мотивація»

Переглядів 215
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
22-річний кандидат до національної збірної України розповів, як провів відпустку та з яким настроєм на правах оренди переходить із «Шахтаря» в «Іллічівець»

— Дмитре, як провели відпустку? Чи відпочили від футболу?

— Відпустку провів дуже добре. Устиг, напевне, все: зі своєю дівчиною побував у теплих краях, а також відвідав батьків, бабусь і дідусів у Сєверодонецьку. Трохи відпочив од м’яча, а потім почав займатися в тренажерному залі, а також із друзями в манежі грати у футбол.

— Адріано, Тейшейра, Тайсон, Ракицький, Кривцов, інші гравці на своїх сторінках у соцмережах виклали фото, на яких відображені щасливі моменти відпочинку. Ви вирішили не відставати від партнерів?

— Це — сучасна фішка. Що тут такого? Я зі своєю дівчиною побував за кордоном на морі, й потім вирішив поділитися враженнями від відпочинку у вигляді фото на своїй сторінці в Instagram.

— Де вас наздогнала новина про те, що вас знову віддають у оренду в «Іллічівець»?

— Дізнався про це у відпустці.

— Наскільки це стало для вас несподіваним?

— Несподіванкою для мене це не стало. Внутрішня інтуїція підказувала, що ситуація нестабільна: в першому півріччі регулярно виходив на поле, а потім перестав грати. У «Шахтарі» мені сказали шукати іншу команду. Так і я розумів, що мені потрібна ігрова практика. Виник варіант із «Іллічівцем».

— На який термін вас від­дають у оренду до Маріуполя?

— Точно не можу сказати. Зараз (розмова відбулася 8 січня. — Д. Д.) прямую в Маріуполь. Там на місці з керівниками клубу й вирішимо це питання. Принаймні другу частину чемпіонату виступатиму за «Іллічівець», а далі — побачимо.

— Нинішнього сезону у «Шахтарі» спочатку у вас все йшло добре, навіть до збірної Михайло Фоменко запросив, і вам вдалося дебютувати в головній команді країни. Що ж сталося потім?

— Не знаю, це треба буде проаналізувати. Після гри з «Карпатами», в якій ми поступилися, я перестав потрапляти навіть у заявку на матчі. Плюс до всього придбали нових гравців на мою позицію…

Не вважаєте, що рішення віддати вас у оренду продиктоване саме простим перебором гравців у опорній зоні: Хюбш­ман, Фернандо, Степаненко, Фред…

— Звичайно, можливо, причина й у цьому. Але що вже зараз це обговорювати? Є головний тренер, він так вирішив, доведеться виконувати.

— Микола Павлов дуже добре відгукувався про ваші можливості та про спільну роботу в «Іллічівці». Ви з ним уже спілкувалися?

— Так, коли стало відомо, що я на правах оренди перейду в «Іллічівець», Микола Петрович зателефонував і сказав, що радий мене бачити в команді й знову разом попрацювати. Я, зі свого боку, пообіцяв, що намагатимуся не підвести наставника.

— Перший етап підготовки «Іллічівець» традиційно розпоч­не в Ялті. Микола Петрович любить ганяти футболістів Царською стежиною. Як переносите такі навантаження?

— Нормально. Усі переносять, я — не виняток. А що робити? Тренеру видніше, як виводити гравців на пік форми.

— Де вам комфортніше: в зоряному «Шахтарі» чи в «українському» «Іллічівці»?

— Це провокаційне запитання. Так, у «Шахтарі» багато легіонерів. Іноді заходиш у роздягальню, й думаєш, ніби в бразильську команду потрапив. А якщо серйозно, то й у «Шахтарі» й в «Іллічівці» — чудові колективи. У донецькій команді ми з бразильцями знаходимо спільну мову, проблем немає ніяких. У маріупольській команді переважно зібрані молоді хлопці, з якими знайомий, і теж нормально спілкуємося.

— Повернення в Маріуполь після «Шахтаря» не позначиться на вашій мотивації?

— Гадаю, що ні. Навпаки, в мене буде додаткова мотивація. Постараюся допомогти «Іллічівцю», прагнутиму довести, що здатний принести користь «Шахтареві».

— Із урахуванням дефіциту на класних гравців із українським паспортом, чи не розглядаєте варіанти продовження кар’єри в іншому вітчизняному топ-клубі?

— Нині нічого не можу сказати. У мене ще на чотири роки контракт із «Шахтарем», і донецький клуб визначає, чи потрібен я йому, чи ні.

— Із наступного сезону Донецьк у прем’єр-лізі, враховуючи нинішнє лідерство в першій лізі «Олімпіка», який вас виховав, швидше за все, буде представлений трьома командами. Яка ймовірність того, що влітку ви знову будете захищати честь донецького колективу?

— Я не прихильник того, щоби забігати наперед і робити якісь прогнози. Спочатку нехай «Олімпік» вийде в прем’єр-лігу, чого я команді щиро бажаю, а потім подивимося. Що буде влітку на трансферному ринку, зараз, мабуть, ніхто точно передбачити не зможе.

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X