Дніпро-1 вперше зіграє у Лізі чемпіонів завдяки перемозі над Кривбасом: Зоря розгромила Минай і взяла бронзу

Переглядів 663
Максим Недавній Максим Недавній
3 голоси
Дніпро-1 вперше зіграє у Лізі чемпіонів завдяки перемозі над Кривбасом: Зоря розгромила Минай і взяла бронзу
Фото: СК Дніпро-1
4 червня пройшов останній тур УПЛ сезону 2022/23 в якому вирішилася доля срібних нагород та путівка до кваліфікаційних раундів, найпрестижнішого турніру Європи – Ліги Чемпіонів.

В неділю, 4 червня, відбулися матчі 30 туру УПЛ, в яких команди з Луганська та Дніпра розділили між собою срібні та бронзові нагороди.

Отже, Дніпро-1 вперше в історії здобув путівку в кваліфікаційні матчі Ліги Чемпіонів. Зоря ж задовольнилася участю в Лізі Європи.

Матч Дніпро-1 проти Кривбасу мав один з найбільш драматичних сценаріїв. Дніпряни, які весь сезон претендували на золоті нагороди, походу матчу з Кривбасом могли втратити срібні нагороди. 

Але на 73 хвилині матчу внаслідок стрімкої контратаки дніпрян Домінго Бланко забив срібний гол команди і вивів Дніпро-1 в Лігу Чемпіонів. Історичне досягнення – Дніпро-1 віцечемпіон України. 

Довбик не зміг перевершити бомбардирський рекорд Мхітаряна.

Дніпро-1 – Кривбас - 1:0

Гол: 73 – Домінго Бланко (Дніпро-1)

Минаю потрібно було набирати очки для збереження місця в УПЛ, а перемога Зорі, за умови нічиї Дніпра-1, гарантувала вихід луганчан в кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів.

В результаті Зоря розгромила Минай з рахунком 3:0. Дублем відзначився Назарій Русин (голи на 8 і 58 хвилині) і тим самим довів лік своїм забитим голам в сезоні до 13-ти.

Русин міг зробити хет-трик, але на 40-ій хвилині не реалізував пенальті. Також на 25-ій хвилині голом відзначився Арсеній Багатов.

19-річний голкіпер луганчан Олександр Сапутін провів дев'ятий «сухий матч» з 15 ігор в УПЛ.

Минай Зоря – 0:3

Голи:  8 – Русин, 25 – Багатов, 58 – Русин (Зоря)

Нереалізований пенальті: 40 – Русин. (Зоря)