«Допуск росіян стане ганьбою для Олімпіади»: Михайличенко та інші олімпійці написали Баху

Переглядів 392
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Допуск росіян стане ганьбою для Олімпіади»: Михайличенко та інші олімпійці написали Баху
Олексій Михайличенко. Фото: УАФ
Олексій Михайличенко, Олексій Чередник та Євген Яровенко надіслали листа президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху, в якому засудили ідею допуску до участі в літніх Іграх-2024 спортсменів з росії.

Михайличенко, Чередник та Яровенко, як олімпійські чемпіони 1988 року з футболу, категорично засудили ідею допуску до участі в Олімпіаді-2024 спортсменів з росії та наголосили, що жодна російська спортивна федерація публічно не засудила військову агресію проти України. Тим самим вони лише підтвердили свою мовчазну підтримку злочинів російської армії в Україні.

«МОК справді має намір допустити до престижних змагань тих, хто підтримує вбивства безневинних людей? Якщо це станеться, то стане величезним репутаційним ударом та ганьбою всього олімпійського руху», — йдеться у листі, опублікованому на сайті УАФ.

Нагадаємо, що нещодавно президент МОК Томас Бах заявив про те, що організація розглядає можливість участі російських та білоруських спортсменів у літній Олімпіаді 2024 року в нейтральному статусі.