«Досить важка ситуація»: Циганик розповів, що буде з Металістом у Першій лізі

Переглядів 1808
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Досить важка ситуація»: Циганик розповів, що буде з Металістом у Першій лізі
Гравці Металіста. Фото: ФК Металіст
Відомий журналіст і коментатор Ігор Циганик вкотре прокоментував важку фінансову ситуацію в харківському Металісті та оцінив найближчі перспективи клубу.

Металіст перебуває в непростому турнірному становищі, а також має великі фінансові проблеми, пов'язані із заборгованостями із зарплати. 

Ігор Циганик не звинувачує головного тренера харківської команди Періцу Огненовича у відсутності результату, оскільки працювати в таких умовах дуже важко.

«У Металісті досить важка ситуація. Є певні заборгованості по зарплаті, є проблеми щодо тренера. Не можу сказати, що призначення Огненовича - помилка. Він прийшов у складний час. Менеджмент Металіста відмовлятиметься від послуг низки футболістів».

Також журналіст додав, що досвідчені гравці, як-от Ігор Чайковський і Дмитро Коркішко, не стали лідерами харківської команди і не допомогли молодим футболістам вийти на новий рівень.

«Досвідчені футболісти не стали тими, при кому росла б молодь, скажімо так. Коркішко, Чайковський - на них покладалися певні надії, що вони будуть тягнути за собою команду, будуть стовпами, але цього не сталося».

За словами Циганика, харківський клуб навряд чи припинить існування найближчим часом, однак, найімовірніше, зробить ставку на молодих гравців.

«Не можу сказати, що Металіст припинить існування. Він у будь-якому разі буде існувати. Вони чіплятимуться за Прем'єр-лігу, якщо не вийде, то існуватимуть у Першій лізі, але в новому вигляді. Буде багато молодих футболістів, може тих, які зараз грають у U-19».

Експерт також назвав причини провалу Металіста в цьому сезоні.

«Помилка в тому, що понадіялися на досвідчених футболістів, плюс затримки із зарплати, різні розмови», - сказав Циганик в авторському проєкті «Циганик Live».

Наразі Металіст посідає передостаннє, 15-те місце в турнірній таблиці УПЛ, набравши 22 очки в 26-ти матчах. Харківська команда перебуває у двох очках від зони перехідних поєдинків за право залишитися в елітному дивізіоні.