«Довбик дуже засмутився»: Циганик назвав клуб, до якого хотів перейти форвард – він не з топ-5 чемпіонатів

Переглядів 18806
Артем Жилінський Артем Жилінський
7 голосів
«Довбик дуже засмутився»: Циганик назвав клуб, до якого хотів перейти форвард – він не з топ-5 чемпіонатів
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Відомий спортивний аналітик і коментатор Ігор Циганик поділився своїми роздумами щодо звучного трансферу нападника збірної України Артема Довбика, який перейшов з Дніпра-1 в іспанську Жирону.

Циганик підняв завісу над деталями цієї захоплюючої трансферної саги. За його твердженнями, у попередньому сезоні Артем Довбик міг стати гравцем турецького клубу Трабзонспор, проте перехід зірвався через невирішені розбіжності щодо трансферної вартості.

«Довбик дуже правильний хлопець. Минулого сезону був момент, коли він хотів, щоб його продали до Трабзонспору. Дніпро-1 не влаштувало пропозицію в десять мільйонів на двох із Мітьюлландом. Вісім мільйонів Трабзонспор давав одразу, а два бонуси».

Помітним моментом у ході подій став факт, що влітку нападнику надалася можливість безкоштовно покинути Дніпро-1 вже наступної зими, оскільки кілька клубів були готові запропонувати йому значні бонуси за відмову від продовження контракту з поточним клубом.

«Довбик дуже засмутився [що його не продали]. Коли Дніпро-1 запропонував йому новий контракт Артем узяв паузу. Він мав шанс дограти сезон у Дніпрі-1 і потім піти безкоштовно. Він міг більше заробити, тим більше були клуби пропонували йому гроші, щоби він не підписував контракт із Дніпром-1».

Проте влітку Артем Довбик ухвалив рішення про продовження контракту з Дніпром-1 до літа 2025 року. Такий вчинок вразив Циганика, особливо на тлі подій, пов'язаних із Анатолієм Трубіним та Олександром Назаренком, які відмовилися продовжувати контракти зі своїми клубами.

«Довбик, на відміну від Трубіна і Назаренка, продовжив контракт, хоча мав можливість піти безкоштовно. І Дніпро-1 заробив на ньому гроші», – сказав Циганик в ефірі авторської програми на ютубі.

  • Артем Довбик перейшов до Жирони з Дніпра-1 за форварда шість мільйонів євро. 
  • Ще 1,75 мільйона дісталися колишньому клубу гравця - данському Мідтьюлланду. 
  • Трансфер Довбика став рекордною покупкою каталонського клубу.