Довбик і Рома: коментатор поставив крапку у суперечках щодо вибору Артема на користь Серії А

Переглядів 1015
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
Довбик і Рома: коментатор поставив крапку у суперечках щодо вибору Артема на користь Серії А
Артем Довбик. Фото: Google
Коментатор телеканалів Setanta Sports Ігор Бойко висловився про перехід форварда Жирони та національної збірної України Артема Довбика в Рому.

Кілька годин тому Довбик прилетів до Риму, щоб пройти медогляд та стати частиною Роми у новому сезоні.

Бойко у своєму Telegram-каналі «Противний голос» проаналізував реакцію вболівальників, які неоднозначно сприйняли рішення Артема перебратися до Серії А.

«Якщо Добвик на посвяті не заспіває пісню Олега Винника, то навіщо взагалі цей трансфер. Якщо говорити серйозно, усі три сторони мають бути задоволені, хоча незадоволених навколо залишиться багато. І мова не про Атлетико, які наразі перебувають всередині такої буремної трансферної кампанії, що вже й забули  про те, що Довбик їм відмовив в останній момент

До того ж в Мадриді не приховують, що українець був другим варіантом після Серлота з Вільярреала, якого тепер знову зʼявився шанс підписати. Незадоволені українські любителі футболу, які багато можуть розказати, що Довбик помилився з вибором, перейшовши в Рому, а не в Атлетико».

Коментатор не бачить проблеми в тому, що Довбик цього сезону з Ромою не гратиме в Лізі чемпіонів, на відміну від Жирони та Атлетико.

«Не зовсім розумію ось цього, що він відмовився від Ліги чемпіонів та перейшов в Лігу Європи чи де там буде грати Рома. Але ж попереду Довбик має не один рік карʼєри, може розраховувати на Лігу чемпіонів пізніше.Переконали Довбика, очевидно, два моменти. Один із них гроші, так.Рома точно буде платити більше, ніж Атлетико та точно комісійні легше знайде, ніж мадридський клуб».

Бойко також провів історичну паралель, коли найкращі бомбардири чемпіонату Іспанії їхали підкорювати Італію.

«Рома зробила те, що свого часу зробило Лаціо, підписавши найкращого бомбардира Примери Крістіана Вʼєрі із Атлетико. Ситуація дещо різна, але сенс однаковий: клуб з великими амбіціями готовий до серйозних витрат та робить показовий трансфер».

Рома, на відміну від Атлетико, продемонструвала реальну зацікавленість у Довбику, який отримає новий виклик у кар'єрі.

«Ромі потрібно було переконувати Довбика та його агентів, залицятися, обіцяти та робити компліменти. Тоді як у Атлетико показав свій статус та Довбику мало бути цього досить.Романтичні комедії та твори класичної української літератури вчать, який вибір завжди правильний.

Для Атлетико Довбик потрібен був, щоб замінити Морату. Але специфіка команди Дієго Сімеоне така, що там нема ключових гравців, а той же Мората в середньому за матч грав 60 хвилин. А Рома бачить в Довбику зірку», – написав Бойко.

  • Довбик у дебютному сезоні за Жирону провів 39 матчів, забив 25 голів та віддав десять асистів.
  • Артем підпише угоду з Ромою до літа 2029 року. Transfermarkt оцінює вартість нападника в 35 мільйонів євро.