Довбик не допоміг: відео поразки Дніпра-1 у дебютному матчі в Лізі чемпіонів проти Панатінаїкоса

Переглядів 2087
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Довбик не допоміг: відео поразки Дніпра-1 у дебютному матчі в Лізі чемпіонів проти Панатінаїкоса
Андраж Шпорар Фото: Google
В першому поєдинку другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів СК Дніпро-1 програв грецькому Панатінаїкосу. Перший лігочемпіонівський млинец дніпрян вийшов гливким.

На гру проти Дніпра-1 головний тренер Панатінаїкоса Іван Йовановіч випустив лише одного грека в старті – Янніса Коціраса. Натомість Олександр Кучер з перших хвилин гри дав шлях українцям і єдиним легіонером серед стартових 11-ти виконавців став Домінго Бланко, який заміняв Олександра Піхальонка.

Здавалося б інтернаціонал Панатінаїкоса довго шукатиме спільну мову, проти доволі зіграних дніпрян, але … ні.

Денис Мірошніченко не втримав Хуанкара, той увірвався до штрафного майданчика лівим флангом, покотив на Андража Шпорара і словенець спокійнісінько переграв Яківа Кінарейкіна. Початок гри для хлопців Кучера видався гіршим і не вигадати. Йшла десята хвилина гри.

Зрештою, за увесь перший тайм удар Шпорара, виявився єдиним у ствір воріт на обидві команди. Греки вгамувалися після стартової навали, а у дніпрян не виходило створити нічого конструктивного попереду. Артема Довбика надійно тримали.

Другу половину гри активніше почали гравці українського клубу: на 51-й хвилині на виконання пробивав з-за меж штрафного Олексій Гуцуляк, але м’яч пролетів над поперечиною воріт, а не юркнув під неї.

А на 56-й хвилині відверто пробачив Дніпро-1 Тонні Вілена – голландець просто не зміг спіймати м’яч на ногу і акцентовано пробити після класного пасу нестримного Шпорара.  

На 67-й хвилині міг виправитися за свій огріх на початку гри Мірошніченко. Денис виконував штрафний і навіть поцілив у площину, але занадто легким був цей удар для Альберто Бріньйолі.

Як потрібно бити легко, але настільки точно, що не виручить жодний голкіпер, навіть довгорукий Тібо Куртуа, показав Філіп Джурічич. Серб вже падаючи, шведою викрутив м'яч у кут воріт Дніпра-1. Результативну передачу до свого активу знову записав Хуанкар. Про те, що неможна давати лідерам Панатінаїкома розбігтися, попереджав Олег Венглинський, але його порад дніпряни не послухалися.

Остаточно добив Дніпро-1 на 84 хвилині гри Фотіс Йоаннідіс, який чітко реалізував пенальті. 

Хоча, варто відати команді Кучера належне. Вона не здалася і напрацювала на гол престижу. Своє і'мя в історію Дніпра-1 вписав Володимир Танчик – він забив перший гол команди у Лізі чемпіонів.

▶️ Відео голів поєдинку Дніпро-1 – Панатінаїкос дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд

СК Дніпро-1 – Панатінаїкос 1:3 (0:1)

Гол: Шпорар, 10,  Джурічич, 74, Йоаннідіс, 84, Танчик, 90.

  • Гра-відповідь між Панатінаїкосом і Дніпром-1 відбудеться в Афінах.
  • Поєдинок заплановано на перше серпня. Початок гри о 20:30 за київським часом.