«Думаю, я ще міг вирівняти становище»: відомий український тренер розповів, чому його звільнив зарубіжний клуб

Переглядів 1452
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Думаю, я ще міг вирівняти становище»: відомий український тренер розповів, чому його звільнив зарубіжний клуб
Руслан Костишин. Фото: ФК Аксу
Колишній головний тренер казахстанського ФК Аксу Руслан Костишин розповів про причини свого звільнення з клубу. Фахівець проаналізував, що пішло не за планом.

Екснаставник казахстанського Аксу Руслан Костишин підтвердив інформацію про те, що пішов з команди не за власним бажанням.

«Не сказав би. Я залишив Аксу за згодою сторін. У команди падали результати. Думаю, я втратив контроль над роздягальнею та управління командою в цілому. Зникла хімія між тренером та футболістом».

Спеціаліст назвав, що стало причиною невтішних результатів його команди.

«У моєму першому сезоні у команді більшість гравців були казахи, а легіонерів – шість-сім. А ось у чемпіонаті 2023 року іноземців побільшало, і це порушило баланс. І якоюсь мірою було втрачено роздягальню».

Руслан Костишин. Фото: ФК Аксу

За словами Костишин в Аксу слабко налагоджено роботу на трансферному ринку.

«Проблема Казахстану в тому, що тут контракти укладаються лише на рік. Перед сезоном 2023 пішли багато лідерів – капітан, найкращий бомбардир, центральні хавбеки, воротар українець Євген Кучеренко. У результаті довелося заново збирати команду. Робота з трансферами виявилася найбільшою проблемою».

Фахівець розповів, що підштовхнуло його піти з команди.

«За підсумками 2022 року ми мало не зачепилися за єврокубки, посіли шосте місце. А 2023 року на момент мого звільнення – на 11-му. Думаю, я ще міг би вирівняти становище. Але дуже хотілося додому, і я повернувся до України», – розповів Костишин в інтерв'ю сайту FanDay.net.

Насамкінець тренер розповів, що в наступний раз, якби очолив клуб з чемпіонату Казахстану, то їхав би зі своєю групою футболістів з українським громадянством.

  • Костишин очолював Аксу з січня 2022 року по квітень 2023 року.
  • 46-річний тренер провів 40 матчів на чолі казахстанського клубу: 20 перемог, шість нічиїх 22 поразки.
  • Раніше фахівець очолював ковалівський Колос (2014-2021), а після звільнення став віцепрезидентом клубу.