«Дуже вдячний йому за все»: український форвард згадав, як покійна легенда Шахтаря привів його в клуб

Переглядів 742
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Дуже вдячний йому за все»: український форвард згадав, як покійна легенда Шахтаря привів його в клуб
Сергій Ателькін. Фото: Google
Нападник Віталій Пономар, який два роки був гравцем Шахтаря, пригадав часи, коли належав «гірникам» та хто запросив його до донецької команди.

Колишній нападник Металіста 1925 та Олександрії Віталій Пономар у ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» згадав часи, коли він був у системі Шахтаря.

Форвард розповів, хто запросив його до стану «гірників»: 

«Сергій Ателькін, царство небесне, високо оцінив мою гру, забиті м’ячі. Одразу після закінчення школи донецький Шахтар запропонував мені контракт. Дуже вдячний йому за все, що він зробив для мене. Він був чудовою і доброю людиною».

Пономар розповів і про виступи за третю команду Шахтаря у Другій лізі, в якій він забив 15 голів:

«Звичайно, що у дорослому футболі усе інакше: інші швидкості, інше мислення та вимоги. І те, що я тоді забив 15 голів, це все завдяки командним діям та правильному підходу тренера». 

Наостанок форвард згадав своїх одноклубників тих часів, зокрема Богдана Бутка, Ігоря Чайковського, Єгора Картушова, Владислава Насібуліна: 

«Весь колектив хороший. У Шахтарі мене тренував Ігор Іванович Леонов, при якому у нас утворилась молода та потужна команда. Дійсно, більшість моїх тодішніх одноклубників не загубилися в футболі».

  • Пономар належав Шахтарю з 2007 по 2009 роки, але за основну команду так і не зіграв, переважно перебуваючи у орендах та у третій команді «гірників».
  • Найбільше відомий виступами за Олександрію, за яку в 2009, а також з 2014 по 2019 роки зіграв 156 матчів, в яких забив 25 голів та віддав 14 результативних передач.
  • За період з січень 2021 по червень 2023 років був гравцем Металіста 1925.
  • Протягом цього періоду з харків’янами здобув бронзові медалі Першої ліги та вийшов до УПЛ, але зіграв лише 12 матчів, в яких забив шість голів.
  • Ателькін був гравцем Шахтаря з 1990 по 1997, а також з 1999 по 2002 роки.
  • Зіграв за «гірників» 265 матчів, в яких забив 82 голи.
  • Помер 1 жовтня 2020 року від проблем з серцем.