«Двадцять сім годин провів у машині»: найкращий бомбардир чемпіонату Польщі зізнався, як втікав з Дніпра

Переглядів 7082
Олександр Калінін Олександр Калінін
4 голоси
«Двадцять сім годин провів у машині»: найкращий бомбардир чемпіонату Польщі зізнався, як втікав з Дніпра
Марк Гуаль, фото: ФК Ягеллонія
Форвард Легії Марк Гуаль згадав початок повномасштабної війни в Україні, яка розпочалася невдовзі після його переходу з іспанського Алькоркону в Дніпро-1.

В січні 2022 року Дніпро-1 підписав нападника Марка Гуаля, а трохи більше ніж через місяць в Україні почалася повномасштабна війна. Іспанський гравець поділився спогадами про жахливі для нього дні.

«Звичайно, було страшно. Я сидів удома і бачив за вікном пожежі. Мені довелося сидіти в бункері, я двадцять сім годин провів у машині, щоб дістатися до польсько-українського кордону. Це був нелегкий момент, але все закінчилося добре. Озираючись назад, я можу сказати, що все відбувається не дарма».

У березні того ж року Гуаль на правах оренди перейшов до Ягеллонії, в якій встиг провести сім матчів і забити три голи. Після непоганого відрізку Марк вирішив продовжити свої виступи у команді з Білостоку.

«Я вивчив пропозиції різних клубів і вирішив приїхати до Польщі. Цей період був дуже хороший, особливо після того, що я пережив. Те, що я почувався в Польщі комфортно, стало одним із чинників, які вплинули на моє рішення залишитися в Ягеллонії», – сказав Гуаль в інтерв’ю SportoweFakty.

  • Минулого сезону 27-річний форвард забив 15 голів і зробив шість асистів у 31 матчі Екстракляси. Ягеллонія посіла 14-е місце.
  • Гуаль став найкращим бомбардиром чемпіонату Польщі.
  • Дніпро-1 погодився достроково розірвати контракт з гравцем.
  • Цього літа Марк підписав трьохрічну угоду з Легією.