Двоє молодих українців стали чемпіонами Нідерландів: в останньому турі їх АЗ розбив суперника

Переглядів 1401
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
Двоє молодих українців стали чемпіонами Нідерландів: в останньому турі їх АЗ розбив суперника
Богдан Будко (зліва) та Данило Шнурко (справа). Фото: АЗ
Півзахисник Богдан Будко та голкіпер Данило Шнурко перемогли у чемпіонаті Нідерландів U-17 з командою АЗ Алкмаар. Під час нагородження гравці представили свою країну з українським прапором.

Будко приєднався до АЗ взимку як вільний агент з Шахтаря. Шнурко розпочинав з академії Металіста-1925, але як і Будко опинився у клубі транзитом через Шахтар.

Українські футболісти відсвяткували своє перше чемпіонське звання у Європі.

У заключному турі ПСВ програв Аяксу (1:3), тоді як АЗ Алкмар розгромив Де Графсхап (9:1) і переміг Фейєнорд (2:0). АЗ та ПСВ набрали однакову кількість очок, але ексгравець Шахтаря Будко та його команда мали кращу різницю м'ячів, тому отримали титул чемпіонів Нідерландів U-17.

Варто зазначити, що це переший чемпіонський трофей клубу з Алкмару у цій віковій категорії. Минулого року успіх в турнірі U-17 святкував ПСВ, а рекордсменом за кількістю нагород є Феєноорд.

Цього сезону в складі АЗ Будко провів шість матчів (194 хвилини) та результативними діями не відзначився. У березні 2023 року Будко дебютував за збірну України U-17, в матчі з Кіпром. Під керівництвом Юрія Мороза півзахисник провів три матчі за юнацьку збірну.

Шнурко жодної хвилини цього сезону не зіграв.

X