Дженоа повертається в Серію А: екс-команда Шевченка забезпечила собі підвищення в класі

Переглядів 3007
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Дженоа повертається в Серію А: екс-команда Шевченка забезпечила собі підвищення в класі
Дженоа святкує вихід до Серії А. Фото: Дженоа
Дженоа, яку тренує Альберто Джилардіно, вирішила питання повернення в Серію А. «Грифони» перемогли Асколі і гарантували собі другу позицію в Серії Б.

Шостого травня в рамках 36 туру італійської Серії Б Дженоа на своєму полі переміг Асколі з рахунком 2:1. На голи Маттіа Бані та Мілана Баделя гості відповіли точним ударом Давіде Марсура.

За два тури до завершення поточного сезону Серії Б Дженоа забезпечив собі вихід в Серію А. Зараз «грифони» мають у своєму активі 70 очок і ідуть другими, відстаючи від першого Фрозіноне на чотири бали, але гарантувавши собі срібло.

Аленаторе Дженоа Альберто Джилардіно заслужено отримав привітання та визнання від команди та тіфозі:

У Генуї вже ідуть масові гуляння з приводу успіху Дженоа:

Натовп людей святкує вихід до Серії А:

Зазначимо, що у сезоні 2021/2022, який для Дженоа став провальним, з генуезькою командою деякий час працював український наставник Андрій Шевченко. За той час генуезці з українцем зіграли 11 матчів, у яких вони сім разів програли, три рази зіграли внічию і один раз здобули вікторію. За підсумками того сезону Дженоа вилетів з Серії А, але, як виявилося, тільки на сезон і вже в наступній кампанії генуезці знову гратимуть в еліті італійського футболу.