Джерело: Печерський суд заборонив УПЛ та УАФ блокувати трансляції на ютуб-каналах

Переглядів 459
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Джерело: Печерський суд заборонив УПЛ та УАФ блокувати трансляції на ютуб-каналах
Фото: сайт УПЛ
Скандальна історія з єдиними телепулом продовжує набирати оберти. Справа вже дійшла до суду, який ухвалив два рішення щодо забезпечення позовів з трансляції матчів чемпіонату України.

Печерський районний суд Києва ухвалив два рішення про забезпечення позовів щодо історії з телепулом УПЛ. Про це повідомляє видання Трибуна.

Першою ухвалою суддя Світлана Волкова заборонила Українській асоціації футболу, Українській Прем'єр-лізі та Setanta Sports перешкоджати трансляції домашніх матчів Динамо, Зорі, Дніпра-1, Металіста та ФК Рух на ютуб-платформах. У тому числі й шляхом подання скарг до ютубу щодо порушення цими каналами авторських прав.

Йдеться про показ таких матчів у сезоні 2022/23 на офіційних ютуб-каналах перерахованих клубів, а також на ютуб-каналах Football Hub, ПроФутбол Digital та ТСН-Проспорт, що входять до медіахолдингу 1+1 media.

В ухвалі Печерського суду від 31 серпня зазначено, що відповідну заяву про вжиття необхідних заходів подав Олександр Васильович Козаченко. Людина з таким прізвищем фігурувала як керівник відділу розважальних інтернет-проектів 1+1 Media.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Setanta Sports Ukraine (@setantasportsua)

Другою ухвалою суддя Сергій Вовк заборонив УАФ та УПЛ застосовувати будь-які грошові та спортивні санкції щодо футбольних клубів, які збираються транслювати самостійно свої домашні матчі.

В ухвалі Печерського суду також від 31 серпня зазначено, що відповідну заяву про вжиття необхідних заходів подала Лобановська Світлана Валеріївна – дочка Валерія Лобановського.

Обидві ухвали про забезпечення позову підлягають негайному виконанню, а їхнє оскарження не зупиняє їх виконання. Апеляційну скаргу можна подати протягом 15 днів.

Нагадаємо, що Українська прем'єр-ліга зараз є власником телеправ на матчі українського чемпіонату. Будь-яка самодіяльність від Дніпра-1, Динамо, Зорі, Металіста чи ФК Рух у цьому напрямі буде законно покарана та припинена.

Цього літа клуби УПЛ більшістю голосів ухвалили рішення про створення єдиного телепулу, а офіційним транслятором матчів чемпіонату України стала компанія Setanta Sports. Поєдинки незгодних клубів транслюються на ресурсах медіагрупи 1+1.