Ексдиректору Зорі Рафаїлову оголошено підозру: прокуратура розкрила, в чому звинувачують опального функціонера

Переглядів 501
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
Ексдиректору Зорі Рафаїлову оголошено підозру: прокуратура розкрила, в чому звинувачують опального функціонера
Сергій Рафаїлов. Фото: Google
Луганська обласна прокуратура повідомила про підозру ексгендиректору луганської Зорі Сергію Рафаїлову в справі про ухилення від сплати податків. Як відомо, махінації пов’язані з укладенням угод з футболістами.

Колишній генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов став фігурантом кримінального впровадження. Як повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури, Рафаїлову повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

За даними слідства, у 2019 році фігурант здійснив заниження податкових зобов’язань футбольного клубу Зоря на суму понад 5 млн грн. За його вказівкою у податковій звітності було відображено витрати на послуги з пошуку та укладення контрактів з двома гравцями, які фактично не було надано.

Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

  • Рафаїлов був генеральним директором Зорі з сезону 2009/2010 по травень 2020 року.
  • Як відомо, Сергій залишив клуб через скандал з власником клубу Євгеном Геллером.
  • Після відставки з Зорі переїхав до росії з наступною аргументацією:

«Не хочу, щоб диктували, якою мовою говорити».

  • Рафаїлов також відомий своїми антиукраїнськими заявами. Наприклад, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну казав про «упоротих укронацистів».