Ексфорвард збірної України залишився без клубу: гравець зі скандалом через суд домігся розірвання контракту

Переглядів 7486
Максим Недавній Максим Недавній
5 голосів
 Ексфорвард збірної України залишився без клубу: гравець зі скандалом через суд домігся розірвання контракту
Жуніор Мораєс. Фото: ФК Корінтіанс
Ексфорвард Шахтаря та Динамо Жуніор Мораєс, який до останнього часу виступав за Корінтіанс, розірвав контракт із бразильським клубом через рішення суду.

Нападник Корінтіанса Жуніор Мораєс через суд досяг розриву контракту з клубом. Коринтіанс ще має право оскаржити вирок. Угода між сторонами була розрахована до кінця 2023 року.

Футболіст подав позов про розірвання контракту з клубом, стверджуючи, що йому винні кошти за іміджеві права за 11 місяців. Йдеться про суму в 3,8 мільйона реалів (трохи більше 720 тисяч євро).

Після цього менеджер Корінтіансу Алессандро Нуньєс заявив, що Мораєс – брехун і боягуз, і вибачився перед вболівальниками за те, що запросив нападника.

Сукупність цих чинників призвела до задоволення позову Мораєса про розірвання контракту суддею Віктором Сілвою. Більше того, футболіст хоче отримати й компенсацію за моральну шкоду.

«За коментарями, розміщеними на різних новинних порталах та в соціальних мережах, можна побачити зіпсовані відносини між гравцем і вболівальниками. Існує небезпека заподіяння йому шкоди щодо фізичної недоторканності та психічного здоров'я Мораєса», – цитує суддю видання Globo.

Нагадаємо, що ще в травні Мораєса було відсторонено від першої команди у зв'язку з конфліктом з менеджментом клубу.

  • З початком повномасштабної війни росії проти України Мораєс  виїхав до Бразилії, підписавши дворічний контракт із Корінтіансом;
  • Через різні проблеми зі здоров'ям він зіграв за новий клуб лише 21 матч, відзначившись одним голом;
  • Цього року форвард провів на полі лише 124 хвилини в чотирьох матчах;
  • Мораєс грав за донецький Металург (2011-2015 рр., 70 ігор, 37 голів), Динамо (2015-2018 рр., 85 ігор, 34 голи) та Шахтар (2018-2022 рр., 106 матчів, 62 голи) в УПЛ;
  • У 2019 році бразилець Мораєс прийняв українське громадянство;
  • За збірну України Мораес виступав з 2019 по 2021 рік, в складі якої прийняв участь в 11 матчах та забив один гол.