Евертон змінить власника: клубом Миколенка керуватиме компанія, з якою співпрацював Шевченко

Переглядів 1688
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Евертон змінить власника: клубом Миколенка керуватиме компанія, з якою співпрацював Шевченко
Миколенко з партнерами святкують гол. Фото: Google
Евертон Віталія Миколенка придбає американська компанія «777 Partners», яка вже є власником декількох відомих клубів. Компанія володіє акціями італійського Дженоа, який тренував свого часу Андрій Шевченко.

Незабаром у Евертона українця Віталія Миколенка може змінитися власник. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Наступного тижня клуб буде придбано за 600 мільйонів фунтів американським інвестиційним фондом «777 Partners». Продаж потребує схвалення Прем’єр-ліги Англії. У свою чергу, представники Евертона хочуть завершити процес якомога швидше.

«777 Partners» - це американська приватна інвестиційна компанія, яка базується в Маямі (США). Відтоді, як «777 Partners» було створено в 2015 році, компанія стала власником таких команд, як Дженоа (Італія), Герта (Німеччина), Стандард (Бельгія), Ред Стар (Франція) та Васко да Гама (Бразилія). Також компанія має міноритарні частки в іспанській Севільї та австралійському Мельбурн Вікторі.

До слова, восени 2021 року в Дженоа український наставник Андрій Шевченко прийшов після того, як генуезький клуб викупила саме «777 Partners».

«Ми вміємо знаходити потенціал там, де інші його не помічають. Це одна з наших головних рис. Ми розкриваємо унікальні можливості, допомагаючи недооціненим клубам перетворитися на високоприбуткові медіа», - так в «777 Partners» прокоментували потенційне придбання Евертона.

Зараз власником Евертона є ірано-британський бізнесмен Фархад Моширі, який керує ліверпульським клубом з 2016 року.

За два тури до фінішу сезону Евертон з 32 очками іде на 17 місці в АПЛ. Від зони вильоту ірисок відділяє одне очко.

X